Έκκληση Οικολόγων για εφαρμογή του Αρθρου 45 στους δήμους

11:26 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών απηύθυνε έκκληση σε όλα τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια όπως εφαρμόσουν το άρθρο 45 του περί Δήμων νόμου το οποίο επιτρέπει τη συμμετοχή των απλών πολιτών στις δημοτικές επιτροπές με την ιδιότητα του πλήρους μέλους και ήδη κάποιοι δήμοι εφαρμόζουν αυτήν την τακτική από δεκαετίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ”έχει ήδη επικοινωνήσει με αριθμό δημοτικών συμβουλίων και Δημάρχων, με τους οποίους

έχουν γίνει ήδη επαφές και συναντήσεις για προώθηση εκπροσώπων του Κινήματος σε δημοτικές επιτροπές πρασίνου και περιβάλλοντος αλλά και σε δημοτικές επιτροπές υγείας”.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Δήμος Ιδαλίου, ο Δήμος Εγκωμης, ο Δήμος Αγίου Δομετίου, Γερμασόγειας, Ύψωνα και άλλοι.

Αναμένουμε, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, ”ότι όλοι οι δήμοι θα επιδείξουν θετικό ενδιαφέρον και ότι η πρωτοβουλία αυτή θα επεκταθεί και σε οργανώσεις πολιτών και ανεξάρτητες προσωπικότητες”.

Σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων, ”η αξιοποίηση του άρθρου 45 που επιτρέπει τη συμμετοχή πολιτών ως πλήρη μέλη σε δημοτικές επιτροπές μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να αποτελέσει εργαλείο αντιμετώπισης της αδιαφορίας και της αποχής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα