Έκκληση Τμήματος Δασών για μέτρα πρόληψης πυρκαγιών

10:20 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με αφορμή την πρόβλεψη από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρούς ανέμους, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος καλεί το κοινό να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος, θα πρέπει να ενημερώσει χωρίς καμιάν καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τη χρήση της φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητές του,

καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων στο έδαφος.

“Παράλληλα”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυριλλιοτροχοί, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται”.

Όσοι προτίθενται και επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουν τέτοιου τύπου μηχανήματα ή εργαλεία, ακόμη και αν είναι βέβαιοι ότι γνωρίζουν και έχουν λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα, προτρέπονται να ενημερώνουν εγκαίρως τον πλησιέστερο Δασικό ή Πυροσβεστικό Σταθμό για την πρόθεσή τους.

Προσοχή πρέπει να δίδεται και στα προληπτικά μέτρα για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο.

“Τονίζεται ότι το άναμμα φωτιάς, για την ετοιμασία ή το ζέσταμα φαγητού, επιτρέπεται μόνον μέσα στις ψησταριές που ευρίσκονται στους εκδρομικούς χώρους”, δηλώνει το Τμήμα Δασών.

Keywords
Τυχαία Θέματα