Έκπληξη ΔΗΚΟ για “συνεννόηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ” για την οικονομία

13:01 6/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκπληξη εκφράζει το ΔΗΚΟ, με σημερινή ανακοίνωση, για «ισχυρισμούς» – όπως αναφέρει – του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι υπάρχει συνεννόηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για πρόταση για λύση των προβλημάτων της οικονομίας εκτός τρόικας.

Στην ανακοίνωση το ΔΗΚΟ

αναφέρει ακόμα ότι το κόμμα διαμορφώνει πλαίσιο προτάσεων για τη διαχείριση της όλης κρίσιμης κατάστασης.

«Με έκπληξη ακούσαμε το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να ισχυρίζεται ότι το ΑΚΕΛ ‘βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΔΗ.ΚΟ.’ για επεξεργασία πρότασης για λύση των προβλημάτων της οικονομίας εκτός τρόικας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν δεν πρόκειται για ένα απερίσκεπτο επικοινωνιακό παιγνίδι που αποσκοπεί στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων, η εν λόγω δήλωση του κ. Κυπριανού προδίδει το μεγάλο άγχος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες που μαζί με την κυβέρνηση Χριστόφια επωμίζεται για τις δραματικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία,» αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ, όπως και η κυβέρνηση, προστίθεται, έχουν ως σταθερό στόχο την αποδέσμευση το συντομότερο δυνατό από το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους της τρόικας, όμως στη βάση μιας ολοκληρωμένης μελέτης και πρότασης που επεξεργάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Καλούμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν κομματικά γόητρα και κομματικές σκοπιμότητες και να συμβάλουν χωρίς προκαταλήψεις και έμμονες ιδέες στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας και τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων του κυπριακού λαού,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα