Εκπρόσωπος: Ισχύει η πρόταση του Προέδρου Χριστόφια για την Αμμόχωστο

17:47 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην πρόταση τρίπτυχο για την Αμμόχωστο που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το 2010 παρέπεμψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δηλώσεις του για δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Μιλλιέτ, σύμφωνα με το οποίο η τουρκική πλευρά προετοιμάζει μονομερές άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

«Η Κυβέρνηση επιμένει στη μεταβίβαση της περιοχής στα Ηνωμένα Εθνη όπως προνοούν τα ψηφίσματα και επαναβεβαιώνει την ισχύ της πρότασης του Προέδρου

της Δημοκρατίας το 2010», είπε.

Παράλληλα κατάστησε σαφές ότι «ενέργειες ή κινήσεις που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων, είναι εκτός των αποφάσεων του Οργανισμού (ΟΗΕ) ή τις παραβιάζουν δεν γίνονται αποδεκτές από την ε/κ πλευρά».

Κληθείς να πει τι θα καλέσει τους πολίτες της Αμμοχώστου να πράξουν σε περίπτωση που θα προχωρήσει η τουρκική πλευρά με άνοιγμα της πόλης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο κ. Στεφάνου ανέφερε «δεν θεωρούμε παραγωγικό ν’ αρχίσουμε να συζητούμε στη βάση του ‘αν γίνει αυτό ή αν γίνει εκείνο’».

Ενώπιον της Τουρκίας, είπε, «υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα, έτσι όπως τα Ηνωμένα Εθνη θέτουν στα ψηφίσματά τους».

«Η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή του ψηφίσματος τούτου, πράγμα που δυστυχώς δεν το κάνει από το 1984 που υπάρχει το ψήφισμα 550».

Keywords
Τυχαία Θέματα