Εκστρατεία της τροχαίας Λεμεσού καταγράφει απαράδεκτες οδικές συμπεριφορές

19:47 9/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτες οδικές συμπεριφορές διαπίστωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, στο πλαίσιο νέας εκστρατείας για πρόληψης των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, αφού σε μια περίπτωση, 20χρονος οδηγούσε επικίνδυνα, έχοντας ως συνεπιβάτη την 7 μηνών έγκυο σύζυγο του, ενώ σε άλλη περίπτωση, 30χρονος προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο αλκοτέστ, παρασύροντας με το όχημα του τον αστυνομικό.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού Μιχάλης Κατσουνωτός, η εκστρατεία είχε ως επίκεντρο το παραλιακό μέτωπο, όπου έγιναν

συνολικά 448 καταγγελίες που αφορούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων, όπως την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την οδική ταχύτητα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση κράνους από πλευράς των μοτοσικλετιστών.

Από τους ελέγχους, κατασχέθηκαν 20 οχήματα και συγκεκριμένα 14 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ένα μοτοποδήλατο και πέντε αυτοκίνητα, που από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι έχουν υποστεί τροποποιήσεις στο αμάξωμα καθώς και στη μηχανή τους.

Σε μια περίπτωση, 20χρονος οδηγός που είχε ως συνεπιβάτη την 7 μηνών σύζυγο του, θεάθηκε να οδηγεί επικίνδυνα στην περιοχή Εναερίου και εντός του ομώνυμου χώρου στάθμευσης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κατηγορηθεί γραπτώς, ενώ το όχημα του, μετά από έκτακτο οδικό έλεγχο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, διαπιστώθηκε ότι είχε υψομετρική διαφορά από το έδαφος μόλις 3,5 εκατοστά, ενώ το προβλεπόμενο όριο είναι 12 εκατοστά.

Διενεργήθηκαν επίσης 280 έλεγχοι αλκοτέστ, όπου 37 οδηγοί εντοπίστηκαν να είναι μεθυσμένοι, ενώ 30χρονος οδηγός που είχε ως συνεπιβάτες τη σύζυγο και το βρέφος τους και ο οποίος στον προκαταρκτικό έλεγχο είχε 69 μιλιγκράμ αλκοόλης στο αίμα του, αρνήθηκε να μεταβεί στην τροχαία για τελικό έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει, παρασύροντας αστυνομικό. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του οχήματος, ενώ ο 30χρονος επιτέθηκε στα μέλη της τροχαίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Εξάλλου, 18χρονος εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής να οδηγεί, στον ένα τροχό, μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, η οποία φαίνεται να έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις, ενώ ως φώτα πορείας χρησιμοποιούσε ένα μικρό φαναράκι που εφάρμοσε το μπροστινό μέρος.

“Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που διατρέχουν οι ίδιοι, τα μέλη της οικογένειας τους και οι ανυποψίαστοι πολίτες που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο”, διερωτήθηκε ο κ. Κατσουνωτός, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της τροχαίας Λεμεσού για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα