Έκτακτα μέτρα οικονομικής διαχείρισης στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας

17:33 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εικοσιτέσσερα εκατομμύρια ευρώ είναι η ζημιά που θα υποστεί το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας από το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και από την αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας.

Τα

λειτουργικά έξοδα και τα αναπτυξιακά έργα του ΣΑΛ συζητήθηκαν κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου, το οποίο αξιολόγησε τα νέα οικονομικά δεδομένα και διαμόρφωσε τους άξονες προτεραιότητάς του. Μεταξύ των αποφάσεων που λήφθηκαν, περιλαμβάνονται η αναστολή όλων των υπερωριών του προσωπικού με εξαίρεση τις κλήσεις επιδιόρθωσης ζημιών και η μείωση των εξόδων οδοιπορικών και διακίνησης με τη μείωση του στόλου αυτοκινήτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρεται ότι «βασικός στόχος των δύο πυλώνων, δηλαδή των λειτουργικών εξόδων και των αναπτυξιακών έργων, είναι η συνέχιση και συμπλήρωση των κατασκευαστικών έργων αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων υδάτων και η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού».

Προστίθεται ότι «αξιολογώντας τον πρώτο πυλώνα με στόχο τη μείωση στα λειτουργικά έξοδα, έχουν ληφθεί ορισμένες αποφάσεις που είναι η αναστολή όλων των υπερωριών του προσωπικού με εξαίρεση τις κλήσεις επιδιόρθωσης ζημιών, η μείωση των εξόδων οδοιπορικών και διακίνησης με τη μείωση του στόλου αυτοκινήτων, η διακοπή της ενοικίασης γραφείων εργοταξίου και η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με περιορισμό λειτουργίας μηχανημάτων και εξοπλισμού στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων».

Για το δεύτερο πυλώνα, που αφορά τα αναπτυξιακά έργα της Β’ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, η γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι «παρόλο που τα οικονομικά του ΣΑΛ έχουν πληγεί, σε ποσό που υπολογίζεται στα €24.000.000 (είκοσι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ) ο οργανισμός καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για διασφάλιση της χρηματοδότησης τόσο των κατασκευαστικών έργων όσο και της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του».

Το ΣΑΛ, σημειώνεται «διαθέτει ίδιους πόρους και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση η οποία με βάσει τις ενδείξεις αναμένεται να συνεχιστεί. Αναμένεται επίσης ότι η κυβέρνηση ως συγχρηματοδότης των έργων του ΣΑΛ, θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέσα από τις δυνατότητες του Μνημονίου, προκειμένου να αποδώσουν οι προσπάθειες».

Περαιτέρω, «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΛ αποφάσισε όπως παρακολουθείται η υλοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης πάνω σε μηνιαία βάση και θα λαμβάνονται αποφάσεις υπό το φως των εξελίξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα