ΕΛΑΖΩ: Προσπάθεια ξεπουλήματος των Ογκολογικών σε ιδιώτες

19:17 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για προσπάθεια ξεπουλήματος των Ογκολογικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες από την Κυβέρνηση κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία έξω από το Προεδρικό για 141 ημέρες.

Όπως αναφέρει, «διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι η Κυβέρνηση θα δώσει άδεια και προνόμια σε ένα άλλο ιδιώτη για να δημιουργήσει ιδιωτικό Ογκολογικό στην Ασγάτα, με την απαίτηση του ιδιώτη το Κράτος να μην

κάνει Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά και να παίρνει κι αυτό χορηγία παρόμοια με την Τράπεζα».

Καλεί το κράτος να κάνει κρατικό ακτινοθεραπευτικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με την στρατηγική του καρκίνου που ψήφισε ομόφωνα στη Βουλή το 2009 και αναφέρει παράλληλα ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει κρατικό πλήρες ογκολογικό.

«Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωρεί στο ξεπούλημα των Ογκολογικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες και αδιαφορεί για τους Νόμους που όλα τα κόμματα ομόφωνα ψήφισαν (μαζί και το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ), όπως: Τη Στρατηγική του Καρκίνου το 2009 που προνοεί Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά, τους Προϋπολογισμούς του Κράτους για τα έτη 2012 και 2013 που προνοούσαν κονδύλια για τα Ακτινοθεραπευτικά, την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας στις 16/2/2012, που μάλιστα ζητούσαν επίσπευση των έργων», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «τώρα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, μαζί και η Κυβέρνηση με μπροστάρη τον νυν Υπουργό Υγείας, σχημάτισαν ομάδα παραπλάνησης και ξεπουλήματος. Ενώ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν λεφτά, ταυτόχρονα επιχρυσώνουν με υπερβολικά μεγάλα ποσά το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και τώρα θέλουν να επιχρυσώσουν και ένα άλλο ιδιώτη. Όλα αυτά σε βάρος των Κρατικών Ογκολογικών και των Υπηρεσιών Υγείας, σε βάρος των Καρκινοπαθών».

Αναφέρει επίσης ότι ο ΕΛΑΖΩ είχε συνομιλία με την Τρόικα και τους παρέδωσε μεγάλο αριθμό εγγράφων.

«Όταν διαπιστώθηκαν και επιβεβαιώθηκαν οι παρανομίες και οι ατασθαλίες που συμβαίνουν εδώ και 15 χρόνια σε βάρος του Κράτους και των Καρκινοπαθών διαβίβασαν τα πορίσματά της σε 3 άλλα τμήματα της ΕΕ ώστε να πάρουν θέση και να δώσουν λύσεις», αναφέρεται.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ προσθέτει ότι «η ΕΕ φαίνεται ότι δεν ακολουθεί και δεν εμπιστεύεται πλέον τις κινήσεις της Κυβέρνησης και ακούει την πραγματική αλήθεια από πολίτες πλέον και όχι από τις χαλκευμένες εκθέσεις της Κυβέρνησης, αφού κατάντησαν όπως τον βοσκό τον ψεύτη».

Αναφέρει επίσης ότι έλαβε πρόσκληση να παραστεί στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών, για τον Νοέμβρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα