Ελεύθεροι αφέθηκαν και από το «πολιτικό δικαστήριο» οι τρεις Ε/κ αστυνομικοί μετά από χρηματικό πρόστιμο

18:47 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χρηματικό πρόστιμο στους Ε/κ αστυνομικούς Αντώνη Αντωνίου και Σάββα Σάββα 6.000 τουρκικών λιρών (περίπου 2.800 ευρώ) για παράνομη εισαγωγή όπλου, κατοχή και κυκλοφορία επέβαλε το λεγόμενο πολιτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο τρίτος αστυνομικός, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, που είχε συλληφθεί με τους άλλους δύο παράνομα την περασμένη Κυριακή, δεν έφερε όπλο κατά τη «σύλληψή» του από την ψευδοαστυνομία και γι’ αυτό δεν του επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο.

Ζητήθηκε και από τους τρεις να υπογράψουν έγγραφο ότι για το αδίκημα της βιαιοπραγίας εναντίον δύο ατόμων

(του Τ/κ που καταδίωκαν οι Ε/κ αστυνομικοί και της αδερφής του), σε περίπτωση που το διαπράξουν εντός δύο ετών θα πληρώσουν 5000 τουρκικές λίρες (2380 ευρώ περίπου).

Όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η ψευδοαστυνομία επρόκειτο να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο για να περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι και αναμένεται να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το «στρατιωτικό δικαστήριο» επέβαλε και στους τρεις το πρόστιμο των 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4700 ευρώ) καθώς τους βρήκε ένοχους για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής στα κατεχόμενα, το οποίο και πλήρωσαν.

Τις δύο διαδικασίες παρακολούθησαν μέλη των οικογενειών των τριών Ε/κ αστυνομικών, ενώ μεγάλο, όπως μεταδίδεται, ήταν και το ενδιαφέρον των τ/κ ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα