Ελεύθεροι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στα κατεχόμενα

11:24 29/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φρένο στην ένταση, σύμφωνα με τη Χαλκίν Σεσί, έβαλε η απόφαση χθες του «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία να αφήσει ελεύθερους μέχρι τη δική, τους 21 εργαζόμενους στο «δήμο» Λευκωσίας και συνδικαλιστές που συνέλαβε η «αστυνομία» προχθές κατά τα επεισόδια.

Οι 21, αναφέρει το δημοσίευμα, μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «δικαστήριο». Η «αστυνομία» ζήτησε την κράτησή τους για τρεις ημέρες, όμως το «δικαστήριο» τους άφησε ελεύθερους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το «δημαρχείο» Λευκωσίας και στη συνέχεια έξω από

το «επαρχιακό δικαστήριο» όπου είχαν προσαχθεί οι 21, μετά τη γενική απεργία που κήρυξαν όλες οι συντεχνίες που πρόσκεινται στην τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισαν τους δικούς τους οι συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν και τουρκικά ΜΜΕ που, όπως σημειώνεται, είχαν γεμίσει τους διαδρόμους του «δικαστηρίου».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των «δημοτικών υπαλλήλων» BES, Σαβάς Μποζάτ που ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, ανακοίνωσε στους διαδηλωτές μπροστά από το «δημαρχείο» ότι μέχρι να πάρουν τους τέσσερις μισθούς τους οι εργαζόμενοι στο «δήμο» θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις. Οι συλληφθέντες, είπε, δεν έδωσαν καμία κατάθεση στην «αστυνομία».

Η Αφρίκα στο πρωτοσέλιδό της σημειώνει ότι όσα προσπάθησαν προχθές να κάνουν κάποιοι στην Κύπρο, όπως γίνονται στην Τουρκία, σήκωσαν στο πόδι για ακόμη μία φορά τους Τ/κ. Η απόφαση του «δικαστηρίου» να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, όπως αναφέρεται, ενώ δημιούργησε έναν αέρα νίκης. Οι συγκεντρωθέντες έξω από το «δικαστήριο» φώναζαν συνθήματα όπως «να χαθεί ο φασισμός», «με αντίσταση θα κερδίσουμε», «τρομοκράτης πρωθυπουργός» και «θα έρθει η μέρα που η τύχη θ’ αλλάξει».

Μιλώντας εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας μπροστά από το «δημαρχείο», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τ/κ εργατικών συνδικάτων (Turk Is), Αρσλάν Μπιτσακλί ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» που δεν κατόρθωσε να λύσει το πρόβλημα του «δήμου» Λευκωσίας εδώ και 11 μήνες, έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες. Συνελλήφθησαν, είπε, όσοι θέλουν να βγάλουν τα προς το ζην και αγωνίζονται γι’ αυτό και χαρακτήρισε την «κυβέρνηση» ως δήθεν «κυβέρνηση» που πουλά κομμάτι κομμάτι τη «χώρα». Η συνδικαλιστική πλατφόρμα βλέπει πλέον όλα τα προβλήματα ως δικά της και όπως μέχρι τώρα στηρίζει τη «χώρα», ανέφερε ο κ. Μπιτσακλί, αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα