Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε 54.000 φυσικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή

11:02 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, τα οποία πραγματοποίησαν εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, κατά την περίοδο 2009 έως 2012, προχωρά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο εκτιμά ότι, συνολικά, τα ποσά που βγήκαν στο εξωτερικό τη συγκεκριμένη τριετία υπερβαίνουν τα 22 δισ. ευρώ.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν – κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από τρεις χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου

ευρώ ο καθένας.
Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται: δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.

Τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ των 54.000 ατόμων περιέχονται σε CD που διαθέτει το ΣΔΟΕ και οι εντολές για τους ελέγχους δόθηκαν σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα