Ελλάδα: Εγκρίθηκε με 153 ψήφους το πολυνομοσχέδιο των μέτρων εν μέσω έντασης και διαδηλώσεων

08:03 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εγκρίθηκε μετά από πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής που χαρακτηρίστηκε από τις διακοπές αλλά και από τους υψηλούς τόνους και εν μέσω ογκωδέστατων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας με τις οποίες κορυφώθηκε η διήμερη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το πολυνομοσχέδιο με το νέο πακέτο μέτρων με 153ψήφους υπέρ, 128 κατά και 18 αποχές

επί 299 παρόντων.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν, σε γενικές γραμμές, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τη κομματική γραμμή δεν ακολούθησε από την Νέα Δημοκρατία ο Βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος δήλωσε «παρών» και αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας διαγράφτηκε από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Θεόδωρος Παραστατίσης και Μιχάλης Κασσής ψήφισαν κατά του πολυνομοσχεδίου, οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και Άντζελα Γκερέκου δήλωσαν «παρών» και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης απείχε της ψηφοφορίας.

Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε τους έξι βουλευτές από την ΚΟ του κόμματος.

Τέλος από τη Δημοκρατική Αριστερά οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρης Μουτσινάς καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα