Ελλάδα: Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις εκλογές

19:16 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις εκλογές πραγματοποίησε, το μεσημέρι, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας καθώς απομένουν δύο ημέρες για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου και ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος τόνισε ότι αυτή η υπηρεσιακή

κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει σειρά ζητημάτων που ουδεμία σχέση είχαν με τα συνήθη θέματα με τα οποία ασχολείται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, ιστορικών συνθηκών. Ενδεικτικά ανέφερε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τη διεξαγωγή των εξεταστικών περιόδων σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στα σχολεία καθώς και των Πανελληνίων εξετάσεων, τη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος της διάθεσης των φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους από τα φαρμακεία, τα φαινόμενα αυτοδικίας ή ακόμη τον κίνδυνο ενός γενικευμένου μπλακ άουτ λόγω των ελλειμμάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες ενεργειακές επιχειρήσεις κλπ.

Ο κ. Πικραμμένος σημείωσε την ευσυνειδησία με την οποία τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους και τους κάλεσε να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις απολογισμού στους τομείς τους με προτεραιότητα στα ζητήματα εκείνα που χρήζουν άμεσων πολιτικών αποφάσεων. Εξήρε επίσης το πνεύμα ομαδικότητας που χαρακτήρισε τη λειτουργία αυτής της υπηρεσιακής κυβέρνησης εκτιμώντας ότι αν αυτό ήταν κυρίαρχο γενικώς, η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Κάλεσε όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία να διασφαλίσουν την εύρυθμη ολοκλήρωσή της και τόνισε ότι το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης ολοκληρώνεται όταν σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, γι αυτό ζήτησε από όλους τους υπουργούς να είναι «σε εγρήγορση».

Τέλος, επεσήμανε την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να κρίνει το μέλλον των ερχόμενων γενεών και να επηρεάσει τις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα