Ελλιπείς οι γνώσεις των γυναικών για τις διαθέσιμες επιλογές των αντισυλληπτικών

07:02 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο χρήσης των μέσων αντισύλληψης, ενώ οι περισσότερες επιθυμούν κάποια αλλαγή στη μέθοδο που χρησιμοποιούν. Δημοφιλέστερες επιλογές αναδεικνύονται το αντισυλληπτικό χάπι και το προφυλακτικό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς διαδικτυακής έρευνας «I Plan On…», που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αντισύλληψης και Αναπαραγωγής Υγείας, στην Αθήνα.

Η έρευνα εκπονήθηκε από την ανεξάρτητη εταιρεία

έρευνας αγοράς Growth for Knowledge (GfK), το διάστημα 22 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου 2011, σε δείγμα 4.199 γυναικών (18-35 ετών), από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Ισπανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν σε 26 ερωτήσεις που αφορούσαν τις επιλογές αντισύλληψης και τη συμβουλευτική, τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνουν οι γυναίκες τις μεθόδους αντισύλληψης στο πρόγραμμά τους και τις γνώσεις και τις αντιλήψεις που επικρατούν για τις μεθόδους αντισύλληψης.

Από τις απαντήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκαλύφθηκαν μύθοι και εσφαλμένες αντιλήψεις που επικρατούν για την αντισύλληψη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν τον σωστό τρόπο χρήσης ορισμένων τύπων αντισύλληψης. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα θα άλλαζαν κάτι στη μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιούν. Ο συνδυασμός αυτών…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα