‘Ελση Χριστόφια: Η Κυβέρνηση είναι ευαίσθητη σε θέματα πολιτισμού

15:02 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια, δήλωσε την Δευτέρα ότι «η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια αντιμετωπίζει το κεφάλαιο πολιτισμός με ιδιαίτερη ευαισθησία, στηρίζει τους δημιουργούς και ενθαρρύνει την ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας».

Σε χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του InSEA στην Λεμεσό, η κ. Χριστόφια είπε ότι «με το σωστό πολιτιστικό σχεδιασμό, η παρούσα Κυβέρνηση,

αναπτύσσει και ενισχύει την δημιουργία, αναδεικνύοντας τις αρχές και αξίες που ο πολιτισμός εκφράζει».

Σημείωσε ότι «η πολιτεία έχει υποχρέωση να φροντίζει και να προστατεύει τον πολιτισμό γιατί είναι ο ανθός της κοινωνίας, είναι η αδιάλειπτη διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων, προάγει τη θετική σκέψη, ανεβάζει το πνευματικό επίπεδο και εν τέλει συμβάλλει στην αρμονική συμβίωση των λαών».Η κ. Χριστόφια είπε πως «το νησί μας, σταυροδρόμι των πολιτισμών Ανατολής και Δύσης, θα φιλοξενήσει μια σειρά από σημαντικές πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να προσδώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη των Πολιτών και στην Κοινωνική Διάσταση του Πολιτισμού και αυτό θα το πράξουμε προβάλλοντας τη δική μας αντίληψη για τον Πολιτισμό: ότι δηλαδή δεν αποτελεί προνόμιο για λίγους, αλλά είναι δημόσιο αγαθό που μπορούν και πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες».

Καταλήγοντας η κ. Χριστόφια δήλωσε σίγουρη «ότι τα πορίσματα του συνεδρίου σας θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία αναφορικά με τις μεθόδους με τις οποίες οι τέχνες σήμερα διαμορφώνουν πολιτισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα