Έλση Χριστόφια: Η Παιδεία κλειδί για την ανατροπή των προκαταλήψεων

11:35 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα παιδιά και όλα τα άτομα με προβλήματα ακοής «δεν διαφέρουν ούτε και υστερούν σε τίποτε από όλους εμάς» ανέφερε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλση Χριστόφια, μιλώντας κατά την εκδήλωση του ΙΔ` Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, όπου φιλοξενούνται μαθητές της Σχολής Κωφών.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αφετηρία για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον» την εισαγωγή των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων σε σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Η κ. Χριστόφια

ανέφερε ότι η απόφαση των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου να φιλοξενήσουν τα παιδιά της Σχολής Κωφών είναι άξια συγχαρητηρίων και συμπλήρωσε ότι είναι ενδεικτική του πνεύματος αλληλεγγύης και στήριξης συνανθρώπων με ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τη ζωή με θέληση και αγωνιστικότητα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το κλειδί στην ανατροπή των προκαταλήψεων είναι η καλλιέργεια μιας προοδευτικής παιδείας.

Αναφερόμενη στην Παιδεία, η κ. Χριστόφια είπε εξάλλου ότι το όραμα της Κυβέρνησης Χριστόφια είναι η δημιουργία ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου για όλους, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο.

«Οι αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός που επιτυγχάνουμε με την μεταρρύθμιση στην παιδεία είναι το διαβατήριο που θα εισάγει την Κύπρο, τους νέους και νέες μας, στην κοινωνία του αύριο, στην κοινωνία της δικαιοσύνης, της ισότητας, της γνώσης και της δημιουργίας» ανέφερε η κ. Χριστόφια.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια έχει κατατάξει τον τομέα της Παιδείας ψηλά στις προτεραιότητες της γιατί η παιδεία αποτελεί μοναδική επένδυση για την κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και του λαού μας.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι η πατρίδα μας διεξάγει αγώνα για επιβίωση και επανένωση μέσα σε αντίξοες συνθήκες, λόγω της οικονομικής κρίσης που μετατρέπεται σε ευρύτερη κρίση αρχών και αξιών.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Παιδεία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην προσπάθειά να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, κατέληξε η κ. Χριστόφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα