Ένα στους τέσσερεις τουρίστες καταλήγουν στα κατεχόμενα

13:52 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι κρίμα και άδικο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να χρησιμοποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία για να οδηγούνται τουρίστες στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Λευτέρης Χριστοφόρου, αναφερόμενος στις καταγγελίες του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑCTA) ενώπιον της Επιτροπής σήμερα, ότι ένας στους τέσσερις τουρίστες που αφικνούνται στην Κύπρο μεταβαίνουν για πλήρη τουριστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα.

Μιλώντας μετά

από τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι «αυτό είναι προκλητικό, είναι απαράδεκτο και οφείλει η Πολιτεία να πάρει μέτρα». Η Επιτροπή Εμπορίου, είπε, θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρία για να εξετάσει το θέμα, όπου θα κληθούν Κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς «ώστε να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας όσον αφορά το τουριστικό μας ρεύμα να παραμένει στις ελεύθερες περιοχές και ταυτόχρονα να υπάρξει καταγγελία για τον παράνομο τουρισμό που πραγματοποιείται στα κατεχόμενα με τη χρήση παράνομα των περιουσιών μας και των εγκαταστάσεων που εγκαταλείφθηκαν το 1974».

Είναι ύψιστης εθνικής και οικονομικής σημασίας να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δήλωσε. Χρησιμοποιούν, είπε, τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο για άφιξη και αναχώρηση. Τέλος, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι είναι πολλοί παράγοντες που προσδιορίζονται ως αίτια από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων και για να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης πρέπει να μελετηθούν σωστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα