Ενημερώνεται την προσεχή Πέμπτη η Επ. Άμυνας από τον αρμόδιο Υπουργό

17:53 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα ενημερωθεί από τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου για τους σχεδιασμούς του σε ό,τι αφορά το δόγμα της ‘έξυπνης άμυνας’.
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας που συνήλθε για να συζητήσει την αιτούμενη αποδέσμευση κονδυλίων και τα προβλήματα που προκαλούνται στις κοινότητες που γειτνιάζουν με το πεδίο βολής Ζυγίου,

ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς επέδειξε κατανόηση για τα προβλήματα των κατοίκων που γειτνιάζουν με το πεδίο βολής και ανέλαβε δέσμευση να εξετάσει τοποθεσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αντικατάσταση του συγκεκριμένου πεδίου βολής.
Στη συνεδρία παρέστησαν και παρουσίασαν τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των βολών που γίνονται από ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς και άλλους εξοπλισμούς οι Κοινοτάρχες των κοινοτήτων Ψεματισμένου, Ζυγίου, Μαρωνίου.
Ο κ. Βαρνάβα είπε πως το ΓΕΕΦ δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων δύο μηνών θα ενημερώσει την Επιτροπή κατά πόσο έχει εντοπισθεί εναλλακτική τοποθεσία για αντικατάσταση του πεδίου βολής Ζυγίου, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στους κατοίκους της περιοχής.
Ανέφερε ότι ξένισε την Επιτροπή το γεγονός ότι προ δύο – τριών ετών, όπως φαίνεται με εισήγηση του Υπουργείου Άμυνας, απαλλοτριώθηκε τεμάχιο γης στην περιοχή για χρήση της Εθνικής Φρουράς και εξήγησε πως ο λόγος που ξένισε είναι γιατί είναι γνωστό σε περιπτώσεις που η Εθνική Φρουρά θέλει να χρησιμοποιήσει κάποια έκταση γης προχωρεί άμεσα στην επίταξη της γης και όχι σε απαλλοτρίωση.
Πρόσθεσε πως η Επιτροπή ζήτησε από τους αρμοδίους του Υπουργείου Άμυνας να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση και αναμένει να κατατεθούν ενώπιον της όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και θα εξετάσει εκ νέου το θέμα.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί της εξαγγελίας του νέου Υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου για δόγμα ‘έξυπνης άμυνας’, ο Πρόεδρος της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ανέφερε ότι οι στρατοί του κόσμου εκσυγχρονίζονται και ανέφερε πως ιδιαίτερα όταν η οικονομική κατάσταση μιας χώρας είναι τέτοια που δεν της επιτρέπει να διαθέτει βαριά εξοπλιστικά προγράμματα, τότε προβαίνει σε κάποιου είδους άλλη αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρέπει να επιλύσει.
«Οι σύγχρονοι στρατοί χρησιμοποιούν και σύγχρονες μεθόδους», συμπλήρωσε και ανέφερε πως η Επιτροπή είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς ώστε να λάβει τη μορφή του σύγχρονου και ευέλικτου στρατού.
«Για όλα αυτά θα ενημερωθούμε στην Επιτροπή Άμυνας την ερχόμενη Πέμπτη που θα βρίσκεται ενώπιον μας ο νέος Υπουργός Άμυνας για να μας ενημερώσει ο ίδιος για τους σχεδιασμούς του για την Εθνική Φρουρά και γενικότερα για την άμυνα του τόπου μας», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Βαρνάβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα