Εννέα τα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου σε παμπ της Γλασκώβης

11:15 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυξήθηκαν στα εννέα κατά τη διάρκεια της νύχτας ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της συντριβής ελικοπτέρου σε παμπ της Γλασκώβης, καθώς οι αρχές διάσωσης ανέσυραν έναν ακόμα νεκρό από τα ερείπια.

Παράλληλα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πέμπτου θύματος. Πρόκειται για τον 56χρονο Σάμιουελ ΜακΓκι από τη Γλασκώβη.
Οι διασώστες προσπαθούν να δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες ώστε να απομακρύνουν το ελικόπτερο από την κατεστραμμένη οροφή του κτιρίου, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι νεκροί καταπλακωμένοι.
Το

αστυνομικό ελικόπτερο τύπου Eurocopter κατέπεσε το βράδυ της Παρασκευής στην οροφή της μπυραρίας Clutha την ώρα που περίπου 120 θαμώνες παρακολουθούσαν συναυλία τοπικού συγκροτήματος.
Νεκροί είναι οι τρεις επιβαίνοντες, δύο αστυνομικοί και ο πιλότος, και έξι θαμώνες της παμπ. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, είχαν παρασημοφορηθεί για επίδειξη γενναιότητας. Ο 51χρονος πιλότος διέθετε δεκαετίες πείρας στις πτήσεις, μεταξύ άλλων και στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.
Ειδικοί από τη Μονάδα Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Σκωτίας και από την εταιρεία Eurocopter θα αρχίσουν τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Πιθανότερη εκδοχή θεωρείται αυτή της μηχανικής βλάβης, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι το ελικόπτερο «έπεσε σαν πέτρα».
Ένα πρώτο σενάριο αναφέρει ότι μπορεί να υπήρξε πρόβλημα στη ροή καυσίμων προς τους κινητήρες. Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει έως και ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα