Ενωμένοι οι Οικολόγοι Ελλάδας- Τουρκίας καταδικάζουν την καταστροφή της φύσης

10:11 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Καταδικάζουν, με τον πιο έντονο τρόπο, οι Πράσινοι της Τουρκίας και της Ελλάδας την καταστροφή της φύσης ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής και κρατικών συμφερόντων.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για ”αντίποινα στα ελληνικά δάση”, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ”Γεβιλέρ”, του κόμματος των Πρασίνων της Τουρκίας και οι Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας, Εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων – Πρασίνων της Ελλάδας,

προέβησαν την Τρίτη σε κοινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία ”κάθε επίθεση σε δάση αποτελεί οικολογικό έγκλημα”, αλλά ”ακόμα πιο σοβαρό είναι αυτό το είδος του εγκλήματος εάν διαπράττεται από Κυβερνήσεις ή μυστικές υπηρεσίες”.

”Εμείς, οι Πράσινοι της Τουρκίας και της Ελλάδας”, σύμφωνα με την κοινή δήλωση, ”καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την καταστροφή της φύσης ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής και κρατικών συμφερόντων”.

”Στο πλαίσιο αυτό”, συνεχίζει η κοινή δήλωση των Πρασίνων, οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Γιλμάζ για ”αντίποινα σε ελληνικά δάση” τη δεκαετία του 1990 πρέπει να ερευνηθούν απόλυτα και με ανεξάρτητο τρόπο και στις δυο πλευρές του Αιγαίου και να αποδοθούν αποζημιώσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας”.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση των Ελλήνων και Τούρκων Πρασίνων, ”η ενίσχυση της δημοκρατίας, της δημόσιας λογοδοσίας και της ειρήνης αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλίσουμε πως Κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να διαπράξουν ξανά τέτοια εγκλήματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα