Ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 21 Μαΐου ο ύποπτος για το μακελειό στην Κοφίνου

17:13 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 21 Μαΐου 2013, παραπέμφθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο Πρόδρομος Χατζηπαναγής, άλλως Γιαννής, 33 χρόνων από την Κοφίνου για το επεισόδιο στην Κοφίνου που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου. Ο παραπεμφθείς σε δίκη φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να πυροβόλησε και σκότωσε τον Πανίκο Σταύρου, 54 χρόνων, να τραυμάτισε το γιο του Γιώργο Γεωργίου και ακολούθως στο παντοπωλείο της Κοινότητας φέρεται να πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες Αδάμο και Παναγιώτη

Λάμπρου, 47 και 37 χρόνων αντίστοιχα και τη Καίτη Χαραλάμπους 37 χρόνων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος είναι φόνος εκ προμελέτης, απόπειρα φόνου, παράνομη μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομη μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, αδικήματα που έγιναν στην Κοφίνου το Σάββατο 23 Μαρτίου. Ο Χατζηπαναγής έχει παραδεχθεί τη διάπραξη του φόνου και των άλλων επιθέσεων.

Σήμερα έληξε το δεύτερο διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης του υπόπτου, ο οποίος, πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Το ΤΑΕ Λάρνακας έχει διαβιβάσει το φάκελο της υπόθεσης στο Γενικό Εισαγγελέα και σήμερα, ο Χατζηπαναγής προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ημέρα έναρξης της δίκης του, δεν υπήρξε ένσταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του 33χρονου και ο Δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής.

Αγορεύοντας για να τεκμηριώσει το αίτημα της για παραμονή του υπόπτου υπό κράτηση, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι υπάρχει μαρτυρία από άτομο που είχε επίσης περιουσιακές διαφορές με τον 33χρονο, ότι ο Χατζηπαναγής μετέβη στο σπίτι του αλλά μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία και τις προθέσεις του, κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτή, η παρ’ ολίγον δεύτερη δολοφονία έλαβε χώρα μεταξύ των πρώτων πυροβολισμών σε τουρκοκυπριακή οικία και των δεύτερων στο παντοπωλείο.

Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες από τρία πρόσωπα, που στις 23 Μαρτίου βρίσκονταν εντός του παντοπωλείου, σύμφωνα με τις οποίες είδαν τον Χατζηπαναγή να πυροβολεί τους δύο ιδιοκτήτες του παντοπωλείου, δηλαδή τους Αδάμο και Παναγιώτη Λάμπρου και την Καίτη Χαραλάμπους.

Η Αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι πίσω από το μακελειό βρίσκονται περιουσιακές διαφορές μεταξύ του δράστη και των θυμάτων του, εκτός της 37χρονης κοπέλας, η οποία βρέθηκε στη μέση των πυρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα