Ενώπιον στάσης πληρωμών η Ιαπωνία

09:33 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι καθημερινές λειτουργίες της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας θα παραλύσουν, εκτός εάν οι πολιτικοί εγκρίνουν το νέο νομοσχέδιο χρηματοδότησης του χρέους, προειδοποίησε  ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Yoshihiko Noda.

“Εάν η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί, οι καθημερινές διοικητικές υπηρεσίες θα σταματήσουν στο βαθμό που αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη”, ανέφερε ενώπιον των μελών του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Noda, μιλώντας κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου,

προειδοποίησε ότι χωρίς συμφωνία από την αντιπολίτευση σε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να εκδώσει νέα ομόλογα για να καλύψει τις δαπάνες της, μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής θα παραλύσει.

“Καμία Κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις εργασίες της, χωρίς το ειδικό νομοσχέδιο για έκδοση κρατικών ομολόγων”, σημείωσε.
“Ήδη, βλέπουμε τα όρια στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για τοπικές πολιτικές της Κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο για την αύξηση του ποσού, που μπορεί να δανειστεί η Ιαπωνία, έχει περιέλθει σε πολιτικές σκοπιμότητες, με την αντιπολίτευση να αρνείται να συνεργαστεί μέχρι ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός δώσει μια σαφή υπόσχεση σε σχέση με το πότε θα προκηρύξει εκλογές.

“Θα επιστρέψουμε σε μια μάταιη αντιπαράθεση που δίνει προτεραιότητα στη μάχη για την εξουσία ή θα πάρουμε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να έχουμε μια συζήτηση που επικεντρώνεται στις πολιτικές”, διερωτήθηκε ο κ. Noda.

«Ας σταματήσουμε την κακή συνήθεια να θέτουμε όμηρο το νομοσχέδιο έκδοσης ομολόγων και να το χρησιμοποιούμε για πολιτική επιρροή”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα