Ενώπιον του Υπουργικού το Δεκέμβριο σχέδιο ενοποίησης των φορολογικών τμημάτων

17:00 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να υποβληθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση το τελικό σχέδιο για την ενοποίηση των φορολογικών τμημάτων του κράτους.
Ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Οικονομικών, έχουν συσταθεί οι αρμόδιες επιτροπές και η Ομάδα Έργου, ενώ το σχέδιο του Έργου ενοποίησης των τμημάτων συζητείται κατά την τρέχουσα περίοδο με την αντίστοιχη ομάδα έργου του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Κύπρο, η οποία παρέχει

τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία.
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, η Κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση υλοποίηση του Έργου για τη δημιουργία μιας νέας ενοποιημένης φορολογικής αρχής, στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Η ενοποίηση των φορολογικών τμημάτων σε συνάρτηση με την ενδυνάμωση του νομοθετικού πλαισίου, την απλοποίηση των διαδικασιών αλλά και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πληροφορικής, θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της νέας υπηρεσίας στη βάση καλύτερης φορολογικής συνείδησης και δικαιοσύνης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το νέο τμήμα, αναφέρεται, «θα διευκολύνει τη διεκπεραίωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, ενώ παράλληλα θα έχει θετικό αντίκτυπο στα έσοδα του κράτους, κυρίως λόγω της δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών με την επέκταση της φορολογικής βάσης».

Εκτιμάται επίσης ότι τα οφέλη θα είναι σημαντικά και για το προσωπικό του νέου τμήματος και την καλύτερη διεκπεραίωση της αποστολής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα