Ενότητα η ασπίδα κατά της κρίσης

14:13 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα προς την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ για ενότητα με στόχο από κοινού να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, οι οικονομικές δυσχέρειες που συσσωρεύτηκαν και οι μεγάλες προκλήσεις που έπονται, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Απηύθυνε παράλληλα ύστατη έκκληση προς τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να συγκαλέσει άμεσα τη σύσκεψη των Αρχηγών ώστε μέσα από την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε διάσκεψη Τύπου σήμερα και αντιπαρερχόμενος, όπως είπε, τις όποιες προσωπικές πικρίες που εύλογα προκάλεσαν αχρείαστα σχόλια και κριτική των τελευταίων ημερών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που έπληξε και πλήττει τη πατρίδα μας.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι επιπτώσεις των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων που βασανίζουν τους πολίτες, επιβάλλουν παραμερισμό των ιδεολογικών διαφορών αλλά και να ξεπεραστούν μικροκομματικές νοοτροπίες και πολιτικές συγκρούσεις. «Οι συνθήκες απαιτούν υπευθυνότητα και συλλογικότητα. Απαιτούν αποφασιστικότητα και τόλμη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όσα προβλήματα βιώνουμε» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε πως την κοινωνία δεν την αφορούν οι όποιες κομματικές μας διαφορές καθώς οι πολίτες υποφέρουν από την πρωτοφανή ανεργία, την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και της ποιότητας ζωής τους και τους φοβίζει η αβεβαιότητα για το μέλλον. Περιμένουν απαντήσεις και λύσεις που να δημιουργούν προοπτική και ανάπτυξη.

Σημείωσε πως ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση σίγουρα υπάρχουν. «Ευθύνες», που όπως, πρόσθεσε, βαραίνουν την Κυβέρνηση, τις τράπεζες, τους τραπεζίτες και τις όποιες εποπτικές αρχές, αναφέροντας ωστόσο πως «την ώρα όμως που ο κάθε πολίτης ζητά προτάσεις και πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν τα δικά του προβλήματα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται ούτε στην Κυβέρνηση, ούτε στις πολιτικές ηγεσίες, να επικεντρώνουν την προσοχή τους ή να εξαντλούν τις δυνάμεις τους στην κριτική και στις αντιπαραθέσεις».

Εξήγησε πως ως εκ τούτου απευθύνεται, για μια ακόμη φορά, στον Πρόεδρο Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ, καλώντας τους να αξιοποιήσουν την ειλικρίνεια, εντιμότητα και διάθεση συνεργασίας όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Επείγει» δήλωσε «η κοινή αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών, που συσσωρεύτηκαν, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων που έρχονται τις επόμενες μέρες».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε δε την πεποίθηση πως η μεγάλη πρόκληση για την Κύπρο δεν είναι απλώς η σύναψη ενός δανείου και πως «για να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που να οδηγεί στην ανάπτυξη, στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που μέσα από συγκεκριμένα μέτρα να διασφαλίζει έναν υγιή και ισχυρό τραπεζικό τομέα, εγγυητή της

Keywords
Τυχαία Θέματα