Εντοπίσθηκε οπλισμός σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση κοντά στο Τσέρι

19:22 8/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλο αριθμό οπλισμού που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, εντόπισε η Αστυνομία γύρω στις 8.45 το πρωί σε ανοικτό χώρο μεταξύ της περιοχής Τσερίου και Στροβόλου.

Η Αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από πολίτη, εντόπισε και παρέλαβε από το χωράφι που χρησιμοποιείτο παράνομα ως σκουπιδότοπος, συνολικά 14 όπλα, 5 πυροβόλα, 2 περίστροφα, 7 πιστόλια, 8 φυσιγγιοθήκες και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

Τα όπλα, μαζί με άλλα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή, όπως σωλήνες που πιθανόν

να χρησιμοποιούνταν ως σιγαστήρες, θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι στόχος της Αστυνομίας είναι βρει κάτω από ποιες συνθήκες μεταφέρθηκαν έκει τα όπλα, σε ποιού την κατοχή ήταν και αν έχουν χρησιμοποιηθεί.

«Τα όπλα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είχαν φθορές, δεν ήταν οξειδωμένα, φαίνεται να ήταν συντηρημένα όπλα. Ομως αν δεν ολοκληρωθούν οι επιστημονικές εξετάσεις και ιδιαίτερα από πλευράς βαλλιστικής, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτά τα όπλα είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα όπλα οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι τα όπλα πρέπει να αφέθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο.

Από τα όπλα θα ληφθούν δαχτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA, ενώ θα γίνει και βαλλιστικός έλεγχος.

Στην περιοχή γίνονται έρευνες, συλλέγονται μαρτυρίες από πρόσωπα που πιθανόν να είδαν κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και όλα αυτά θα αξιολογηθούν μαζί με το υπόλοιπο μαρτυρικό υλικό από την περιοχή.

(φώτο αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα