Εντός των ημερών στο Υπουργικό η πρόταση για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων

13:05 14/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Εντός των ημερών θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση για έναρξη  προετοιμασίας των εντύπων για τον β γύρο των αδειοδοτήσεων σε σχέση με τις  έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε η Υπουργός  Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλλα Αντωνιάδου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των εργασιών του  συνεδρίου Economist στη Λευκωσία, η κ. Αντωνιάδου διέψευσε παράλληλα  πληροφορίες που παρουσιάστηκαν

στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η  πλατφόρμα της Nonble θα αναχωρήσει από το οικόπεδο 12. ”Η πλατφόρμα θα μείνει  μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες που αφορούν την ερευνητική γεώτρηση και  κάποιους πρώτους ελέγχους αξιολόγησης”. Δεν τίθεται θέμα διακοπής των εργασιών, σημείωσε.

Οσον αφορά το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης, η Υπουργός είπε ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αρχές με μέσα Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείσα πόσα οικόπεδα θα αφορά ο β γύρος αδειοδοτήσεων, η κ. Αντωνιάδου παρέπεμψε στην ανακοίνωση στην οποία θα προβεί το Υπουργικό όταν αποφασίσει επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα