Εορτασμός των Θεοφανείων σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο

09:17 6/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εορτάζονται σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου τα Αγια Θεοφάνεια.

Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο, και από ειδική εξέδρα στο λιμάνι της Πάφου, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

στη θάλασσα.

Οι εορτασμοί στην Πάφο θα γίνουν στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους και του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστσαιάδη.
Στη Λευκωσία, ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι Κύκκου και την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

Στη Λεμεσό η Θεία Λειτουργία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι της πόλης. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου. Θα παραστεί και ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.
Στη Λάρνακα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου και θα ακολουθήσει καθαγιασμός των υδάτων, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης θα παραστεί στους εορτασμούς στην Αγία Νάπα, όπου η Θεία Λειτουργία θα τελεστή στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμανάκι Αγίας Νάπας.
Η Υπουργός Υγείας Αντρούλλα Αγρότου θα παραστεί στους εορτασμούς στο Ζύγι, όπου η Θεία Λειτουργία θα τελεστή στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα