Επ. Εμπορίου: Προσπάθεια προσέγγισης ξένων επενδυτών

14:58 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη θετική ψήφο των ξένων επενδυτών συνεχίζει να λαμβάνει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρη Χριστοφόρου σήμερα στη Βουλή.

Παράλληλα τόσο ο κ. Χριστοφόρου όσο και άλλοι Βουλευτές Μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν στην ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για στήριξη της επιχειρηματικότητας.

”Συζητήσαμε την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης της Κύπρου

ως επιχειρηματικού και χρηματοπιστωτικού κέντρου”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Απόσταγμα» της συζήτησης, η οποία έγινε παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ”συνεχίζουν να λαμβάνουν θετική ψήφο και θετική στήριξη από τους ξένους επενδυτές, σε βαθμό μάλιστα που έχουμε αυξητική πορεία καταθετών για όλες ανεξαιρέτως τις εμπορικές τράπεζες και στο συνεργατισμό”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το κατά πόσο κατατέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία επ’ αυτού στην Επιτροπή, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι ”δεν κατατέθηκαν στοιχεία, όμως ήταν διάχυτο και τονίστηκε ότι οι ξένοι επενδυτές και καταθέτες συνεχίζουν να δίνουν θετική ψήφο και θετική στήριξη στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα”.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι ”η Κύπρος θα συνεχίσει να παραμένει ισχυρό χρηματοπιστωτικό κέντρο, ο τραπεζικός μας τομέας παρά τις δυσκολίες θα κατορθώσει να αντεπεξέλθει και μαζί και η ίδια η κυπριακή οικονομία”.

Πρόσθεσε ότι την ίδια εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι επενδυτές πρέπει να υπάρχει και στο εσωτερικό.

”Είναι γι’ αυτό που εμείς ζητήσαμε περαιτέρω μέτρα στήριξης της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι ”μπορούν να γίνουν πάρα πολλά σπάζοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά πολύ περισσότερο, προχωρώντας στην υπογραφή όλων εκείνων των εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με την αποφυγή διπλής φορολογίας”.

Ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι η Επιτροπή ανέλαβε συντονιστικό ρόλο ”για να αποδυθούμε σε μια επιθετική προσπάθεια για το επιχειρείν αλλά και τη συνέχιση της προσέλκυσης ξένων επενδυτών και ξένων καταθετών στην πατρίδα μας”.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης παρατήρησε και αυτός με τη σειρά του ότι θα πρέπει να εκπέμπεται το μήνυμα ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ένα πολύ σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο και θα πρέπει να συνεχίσει να προσελκύει τους ανάλογους επενδυτές.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ ανέφερε πως η Επιτροπή Εμπορίου θα συνεχίσει να εργάζεται επί του θέματος ώστε να συγκεντρώσει όλες τις εισηγήσεις που στοχεύουν να ενισχύσουν την προώθηση της Κύπρου ως κέντρου διεθνών επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων, οι οποίες θα κωδικοποιηθούν σε υπόμνημα και θα υποβληθούν στην Κυβέρνηση επί των οποίων η εκτελεστική εξουσία να υποβάλει τις παρατηρήσεις της.

«Θέλουμε να έχουμε ενώπιον μας ένα οδικό χάρτη, τον οποίο θα παρακολουθούμε» συνέχισε ο κ. Βότσης, ο οποίος είπε πως ένα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που διαπίστωσε η Επιτροπή είναι ότι δεν υπάρχουν εμπορικοί ακόλουθοι στις πρεσβείες της

Keywords
Τυχαία Θέματα