Επαφές Έρογλου και Αβτζί με Τούρκους αξιωματούχους στην Κων/πολη

10:42 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ πλευρά συνεχίζει με καλή θέληση τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας οποιασδήποτε μορφής βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό, ανέφερε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Έρογλου, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για σειρά επαφών, τέλεσε χθες μαζί με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τα εγκαίνια του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης του Δημαρχείου Μπουγιούκτσιεκμεντζέ της Κωνσταντινούπολης.

Ο «λαός» του

ψευδοκράτους, είπε, είναι υπό απομόνωση. «Γιατί ο Τούρκος της Κύπρου είναι υπό απομόνωση; Γιατί να είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε κάτω από οικονομικό και συγκοινωνιακό αποκλεισμό; Ευχόμαστε αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί το συντομότερο με τον πιο ειρηνικό τρόπο».

Στο μεταξύ, ο αρχηγός του κόμματος Ελευθερίας – Μεταρρύθμισης (ΚΕΜ), Τουργκάϊ Αβτζί συναντήθηκε επίσης στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογαν με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οικονομία και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, η συνάντηση διήρκεσε μία περίπου ώρα και ο κ. Αβτζί συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο του κόμματός του, Μουσταφά Γκιοκμέν. Η Χαβαντίς γράφει για συνάντηση έκπληξη του Προέδρου του ΚΕΜ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Εξάλλου, ο «υπουργός παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού», Κεμάλ Ντουρούστ αναχώρησε για την Άγκυρα για σειρά επαφών και αναμένεται να επιστρέψει απόψε στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ντουρούστ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, Σουάτ Κιλίτς και με τον Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα