Επαφές Ν. Αναστασιάδη στο Λονδίνο

18:59 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY


Θα πρέπει να υπάρχει ενεργός εμπλοκή της ΕΕ σε μια νέα διαδικασία για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έπειτα από συνάντηση που είχε στο Foreign Office με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ντέiβιντ Λίτινγκτον.

Απαντώντας

σε ερώτηση για το ρόλο της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε οτι είχε την ευκαιρία να πεί στον συνομιλητή του πόσο αναγκαίο είναι να αποφεύγονται ενέργειες και πρωτοβουλίες που εντείνουν τη δυσπιστία του Κυπριακού Ελληνισμού έναντι της Βρετανίας.

Νομίζω, πρόσθεσε, ότι και εδώ συνειδητοποιούν ότι σε μια νεα διαδικασία, και το έχω θέσει, πρέπει να είναι μέρος των διαπραγματεύσεων τουλάχιστον σε ότι αφορά τα όσα θέματα αφορούν στη λύση του Κυπριακού, πλήν των διεθνών συμβάσεων όπου ως μέρος η Βρετανία βεβαίως μπορεί να συμμετάσχει.

Σε σχέση με τις τουρκικές απειλές για το φυσικό αέριο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Λίτινγκτον ότι προσφέρονται κίνητρα για λύση του κυπριακού που θα ωφελούσε τόσο τους Τ/κ αλλά και την Τουρκία, με την επικράτηση ειρήνης στη περιοχή.

Την ίδια ωρα τονίσαμε ότι τίποτε δεν θα παραλείψουμε που θα διασφαλίζει τα κυρίαρχα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, είπε.

Δεν έγιναν δηλώσεις από τον κ. Λίτινγκτον.

Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με την Υπουργό Βορείου Ιρλανδίας Τερέζα Βίλιερς και βρετανούς βουλευτές τους οποίους ενημέρωσε για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα