Επαφές Ντάουνερ εν όψει συνάντησης με ΓΓ ΟΗΕ

21:32 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση διάρκειας μιας περίπου ώρας είχαν σήμερα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Λυν Πάσκοε και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενόψει της αυριανής σύσκεψης που θα έχουν με τον Γενικό Γραμματέα Μπαν Γκι-μουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν πριν τη συνάντηση, επρόκειτο να γίνει ανασκόπηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, με αιχμή τις επιλογές που υπάρχουν για το επόμενο βήμα στις διαπραγματεύσεις.

Με βάση την

επιθυμία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως εκφράσθηκε κατά την τελευταία ενημέρωση των μελών του από τον κ. Ντάουνερ, αλλά και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα, η βάση των επιλογών είναι η συνέχιση της διαδικασίας.

Ο κ. Ντάουνερ, που έφτασε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, έχει σήμερα σειρά συναντήσεων με στελέχη της Γραμματείας.

Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα μετατέθηκε για αύριο στις 17:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Κύπρου).

Οπως ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ, οι λόγοι της αλλαγής της ημέρας διεξαγωγής της σχετίζονται αποκλειστικά με το βεβαρημένο πρόγραμμα του κ. Μπαν, ο οποίος αύριο θα είναι όλο το πρωί στην Ουάσινγκτον για ομιλία και συμμετοχή σε υπουργική διάσκεψη, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι συναντήσεις που είχε προγραμματίσει για την Παρασκευή ο κ. Ντάουνερ με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων πλευρών, αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα, οπότε και θα τους ενημερώσει για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα