Επείγει η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, λέει ο Μ. Σουλτς

18:18 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πιθανότητα να υπάρξει δανειοδοτικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μελετήσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα, σημείωσε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Ο κ. Σουλτς, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια περιπάτου του στη Λεωφόρο Μακαρίου, εξέφρασε την ανησυχία του

για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην προηγούμενη επίσκεψή του, είπε, υπήρχε πολλή δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι «τώρα βλέπω ακριβώς το αντίθετο».

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από τα πανεπιστήμια, το εμπορικό επιμελητήριο, τα συνδικάτα, ερευνητικές εταιρείες και τράπεζες.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι επείγει η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας», είπε, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να συζητούμε για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και για μακροπρόθεσμα έργα, αλλά βραχυπρόθεσμα ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα και δραστηριότητα».

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε, είναι η πρόσβαση στο δανεισμό. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των επιχειρήσεων στη χώρα είναι η έλλειψη χρημάτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ συνέχισε λέγοντας ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στη γνωστή κατάσταση και γνωρίζουμε όλοι ότι οι ξένες τράπεζες δεν έρχονται στην Κύπρο για να δανείσουν.

Οπότε, πρόσθεσε, ένα πρόγραμμα δανεισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για παράδειγμα, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να υπάρξει άμεση επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας είναι το καλύτερο βήμα, θεωρώ για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι, χωρίς να μπορεί να υποσχεθεί τίποτα άμεσα, θα προσπαθήσει να προωθήσει αυτή την ιδέα με την επιστροφή του στις Βρυξέλλες, καθώς και ότι στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα του εισηγηθεί όπως προσπαθήσει να έρθει το συντομότερο δυνατό σε επαφή με την ΕΤΕπ.

Είπε ακόμη ότι νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος είναι παλιός του φίλος.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ συναντάται αυτή τη στιγμή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα