Επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

14:31 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε επεισόδια με τους άνδρες των ΜΑΤ κατέληξε η συμβολική κινητοποίηση μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, νωρίτερα, έξω από το ακαδημαϊκό γραφείο του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει σε εκδήλωση ότι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα αν και έχει μειωθεί το

ημερήσιο κόστος εργασίας ανά μονάδα.

Τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του κ. Μέργου, στην οδό Σταδίου 5 στο Σύνταγμα, και ανήρτησαν πανό, με τα συνθήματα: «Κανείς δεν ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα». Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και οι βουλευτές του κόμματος Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, παρά το ότι έδειξαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες στους άνδρες των ΜΑΤ, δέχτηκαν χτυπήματα, κλωτσιές και γροθιές, εκτός των λεκτικών ύβρεων, με αποτέλεσμα τραυματιστούν ελαφρά στο πόδι και στο κεφάλι αντίστοιχα. Επίσης, όπως καταγγέλλεται έγινε χρήση χημικών σε κλειστό χώρο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για διπροσωπία, λέγοντας ότι η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, «η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας». Το συμβάν έθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, διέταξε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκαν τα επεισόδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η βίαιη επίθεση» των αστυνομικών δυνάμεων «καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο μιας Κυβέρνησης που δεν ανέχεται καμία διαμαρτυρία, καμία διαφορετική φωνή ενάντια στην πολιτική της». Αφού αναφέρει ότι επρόκειτο για μια εντελώς ειρηνική διαμαρτυρία, η οποία δέχτηκε απρόκλητη επίθεση παρά την παρουσία και βουλευτών, συνεχίζει: «Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής…Νομίζει ότι με τις επιστρατεύσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των απεργιών, την αστυνομική καταστολή, ο λαός θα τρομοκρατηθεί. Κάνει λάθος».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί σε «μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί μια αποφασιστική απάντηση στον «κρατικό αυταρχισμό» και στα μνημονιακά σχέδια.

Keywords
ματ, συριζα, ματ, νεολαια, επεισοδια, ελλαδα, συνταγμα, τσιπρας, βουλη, επιστρατευση, συμμετοχή, απεργια, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, βουλευτες, γινει, γραφεια, δοθει, εγινε, ευρω, ζησε, κυβερνηση, μισθος, συμμετοχή, συνθηματα, σχεδια, ταυτοτητες, φαινονται, φωνη, δημητρης, εισβολη, κλειστο, κωστας
Τυχαία Θέματα