Επεισόδια στην ογκώδη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

21:25 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγαλειώδης ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν οι ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την ίδια ώρα.

Οι διαδηλωτές

του ΠΑΜΕ, ακολουθώντας δύο διαφορετικούς δρόμους, έφτασαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος όπου ενώθηκαν με το υπόλοιπο πλήθος υπό τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν αναπτύξει φράχτη μπροστά στην πλατεία με τον Άγνωστο Στρατιώτη, είχαν αποκλείσει με φράχτη την Βασιλίσσης Σοφίας στο πλάι της Βουλής και είχαν παρατάξει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, επρόκειτο για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα άρχισαν επεισόδια ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και σε ομάδες διαδηλωτών που εκτόξευσαν μολότωφ και πέτρες κατά της αντλίας νερού «Αίαντας» (αύρα) που έκανε την εμφάνισή της πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε έντονη χρήση χημικών και ρίψεων νερού κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να μετατραπεί γρήγορα σε πεδίο μάχης υπό πυκνά σύννεφα καπνού.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας, στην οδό Φιλελλήνων και στους παρακείμενους δρόμους. Αυτήν την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία σε όλη την περιοχή, ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου έχει αρχίσει να αποχωρεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα