Επεισοδιακή συνεδρία του ΣΑΠΑ

20:32 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY


Σε καταγγελίες κατά του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα και ενός δημοτικού συμβούλου, προέβησαν μετά από συνεδρία του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις κομματικές ομάδες, που συμμετέχουν στο ΣΑΠΑ, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε παραβίαση των κανονισμών διαφάνειας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Φαίδωνας Φαίδωνος του ΔΗΣΥ, Άριστος Αριστοτέλους του ΑΚΕΛ, Εύρος Λοϊζίδης του ΔΗΚΟ, Βάσος Δημητρίου και Λάζαρος Ομήρου της ΕΔΕΚ

και ο Ανδρέας Χρυσάνθου του ΕΥΡΩΚΟ, ισχυρίστηκαν με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ότι στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας κατά την οποία γινόταν διαπραγμάτευση με τους συμβούλους μηχανικούς σημαντικών έργων του ΣΑΠΑ για επίλυση διαφοράς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, διαδραματίστηκε ένα περιστατικό «που παραβιάζει τους κανονισμούς διαφάνειας».

Συγκεκριμένα, δήλωσαν ότι δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είχε ζητήσει ενωρίτερα να αποχωρήσει από τη συνεδρία, επέστρεψε ύστερα από λίγο στην αίθουσα «παραβιάζοντας τον κανονισμό της κλειστής συνεδρίας», όπως είπαν. Ακολούθως, ισχυρίστηκαν, «ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Προέδρου (του ΣΑΠΑ) Σάββα Βέργα», το οποίο -όπως υποστηρίζουν- «είχε άμεση σχέση με τα υπό διαπραγμάτευση ποσά», καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή οι σύμβουλοι μηχανικοί βρίσκονταν εκτός αίθουσας.
Στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση και ο κ. Βέργας φέρεται να ανέφερε στη συνεδρία, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες δημοτικούς συμβούλους, ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος τού είχε αναφέρει κάτι εντελώς άσχετο με τη διαδικασία. Κάτι το οποίο διέψευσε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς, ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, όταν κλήθηκε από τους υπόλοιπους να δώσει εξηγήσεις, αφού φέρεται να τους είπε ότι είχε ψιθυρίσει στον κ. Βέργα κάτι σχετικό με τη διαδικασία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι – μέλη του Συμβουλίου του ΣΑΠΑ, διέκοψαν τη συνεδρία και προέβησαν στη σχετική καταγγελία σε ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα φαινόμενα».
Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος του ΣΑΠΑ Σάββας Βέργας ανέφερε πως προς το παρόν δεν ήθελε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα