Επετειακή Διακήρυξη της ΔΣΟ υπέγραψε η Κύπρος

14:13 29/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επετειακή Διακήρυξη υπέγραψαν τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της επετειακής 20ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της επετειακής 20ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, με θέμα «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: Αξίες και έννοιες», που πραγματοποιήθηκε στην

Αθήνα, από 27 μέχρι 29 Ιουνίου 2013 και η οποία είχε εορταστικό χαρακτήρα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση της ΔΣΟ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπήθηκε στη Συνέλευση με τριμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Βουλευτές, Λευτέρη Χριστοφόρου, Άγγελο Βότση και Γιώργο Βαρνάβα.

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας κ. Χριστοφόρου υπέγραψε Επετειακή Διακήρυξη, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, με την οποία τα Κοινοβούλια μέλη της ΔΣΟ δηλώνουν τη δέσμευσή τους στις αρχές τις κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της παγκόσμιας ειρήνης και της θρησκευτικής αλληλοκατανόησης, καθώς και τη δέσμευσή τους για συνέχιση και εντατικοποίηση του ρόλου τους ως ενοποιού στοιχείου αλλά και ως κοινωνού των προβλημάτων των απανταχού Ορθοδόξων.

Τη Διακήρυξη υπέγραψαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Γεωργίας David Usupashvili, ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Sergey Zhelezniak, ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σερβίας Nenad Popović και εκπρόσωποι των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Αρμενίας, της Ιορδανίας, της Λευκορωσίας, του Λιβάνου, της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα