Επικίνδυνο σκουμπρί εντόπισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

11:51 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σκουμπρί που έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβόληση έχει διακινηθεί στην κυπριακή αγορά, σύμφωνα με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι οποίες ζήτησαν από την εταιρεία που το διακινεί την άμεση απόσυρσή του από την αγορά.

Πρόκειται για σκουμπρί αποξηραμένο και αλατισμένο, με χώρα προέλευσης το Βιετνάμ, σε συσκευασία των 40gr, με αριθμό γραμμοκώδικα 853484002174, ημερομηνία λήξης 28.07.2013 και επιπλέον επισήμανση EU Code HK 148.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας και οι

Υγειονομικές Υπηρεσίες ενημερώθηκαν για τη διακίνηση του συγκεκριμένου τροφίμου μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Όπως αναφέρεται, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση του από την αγορά.

Ωστόσο, επειδή «είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν».

Παράλληλα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεχίζουν τους ελέγχους στην αγορά και δεν αποκλείεται, αν κριθεί αναγκαίο, να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα