Επικρίσεις Έρογλου για φωτιά σε τέμενος στη Λεμεσό

09:02 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενδειξη της νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων, χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στο τέμενος Koprulu Haci Ibrahim, Aga στη Λεμεσό.

Ο Τ/κ ηγέτης έκανε λόγο για εμπρησμό, ισχυριζόμενος ότι ”τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύουν ότι ορθά εμείς λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τους Ε/κ και ότι οι Ε/κ δεν επιθυμούν κανένα συμβιβασμό ενώ γίνεται προσπάθεια για να φτάσουμε σε συμφωνία”.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο τέμενος,

”υποκινούμενοι από δηλώσεις ορισμένων ιεραρχών σε ομιλίες τους το Πάσχα”.

”Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Ε/κ επιχειρούν να πράξουν κάτι τέτοιο, έχουν βάλει φωτιά σε τεμένη μας, άνοιξαν πυρ εναντίον προσκυνητών μας, αυτή είναι η ε/κ νοοτροπία”, υποστήριξε ο κ. Ερογλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία με την οποία επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου περιπολικό αντιλήφθηκε φωτιά σε οροφή τεμένους στην οδό Αγκύρας στη Λεμεσό.

Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κατέστρεψε την ξύλινη οροφή του στεγάστρου και προκάλεσε ζημιές στον εξωτερικό τοίχο.

Το πρακτορείο Ανατολού μεταδίδει ότι ομάδα νεαρών Ε/κ περιέλουσε με βενζίνη το τέμενος και ότι καταστράφηκε η ξύλινη πόρτα, η ξύλινη βεράντα και το παράθυρο του τεμένους ενώ καταστράφηκαν τα χαλιά στον εσωτερικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα