Επιμένει για σύσκεψη των αρχηγών για την οικονομία, ο Αναστασιάδης

13:42 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έκκληση του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για άμεση σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, επανέλαβε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου, Τάσου Μητσόπουλου σημειώνοντας ότι έχει περάσει ήδη μια βδομάδα από τότε που πρωτοαπηύθυνε ο κ. Αναστασιάδης την έκκληση, η οποία παραμένει αναπάντητη.

Την ώρα μάλιστα, είπε, που η οικονομία μας βρίσκεται σε ανησυχητική στασιμότητα, πληθαίνουν οι

πληροφορίες σε σχέση με τις προθέσεις της Τρόικας και επίκειται η κάθοδος στην Κύπρο της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του Διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για τη σύνοδο του Eurogroup.

Σημείωσε δε ότι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και εκτιμήσεις, όπως ανέφερε, η θέση των Βρυξελλών είναι ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που δεν θα αφορά μόνο τον τραπεζικό τομέα. «Αλλά θα απαντά και στην ανάγκη για συνολική εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Την αντιμετώπιση δηλαδή των χρόνιων στρεβλώσεων και ανισορροπιών της κυπριακής οικονομίας». Και όλα αυτά, πρόσθεσε, ενώ εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, όπως παραδέχθηκαν οι κυβερνώντες, υπάρχει ήδη προσχέδιο ιδεών της Τρόικα αναφορικά με την κυπριακή κρίση.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι καλούν και πάλι την κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να αφήσουν τις υπεκφυγές. «Να εγκαταλείψουν το κλίμα πόλωσης και διχασμού που επιχειρούν να συντηρήσουν. Να αξιοποιήσουν τη διάθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κοινή αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας».

Επαναλαμβάνοντας την έκκληση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα κοινό σχέδιο δράσης για τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας.

Οι πολίτες αναμένουν από όλους εμάς πνεύμα ενότητας, εθνικής συνεννόησης και συνευθύνης, κατέληξε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της Καθημερινής ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε τις πρόωρες αφυπηρετήσεις του Γενικού Εισαγγελέα και του Αναπληρωτή Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως δεν έχει κανένα σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα