Επιμένει ο Πιστόριους: Ήμουν ερωτευμένος μαζί της – Δεν πείθει κανέναν

18:18 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επεισοδιακή και με πολλές εντάσεις ήταν η δίκη του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους που έγινε χθες στην Νότιο Αφρική και συγκέντρωσε τα βλέμματα ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα κριθεί προφυλακιστέος ή θα αφεθεί ελεύθερος

με εγγύηση. Ο αθλητής ο οποίος είδε γρήγορα την εκδοχή του να καταρρέει από τα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια για το φονικό, συνεχίζει να δηλώνει αθώος και να δηλώνει πολύ ερωτευμένος με την Ρίβα Στέενκαμπ. Το koolnews.gr κάλυψε χθες την δίκη ζωντανά μέσα από τα tweets του δημοσιογράφου της Guardian, Ντέιβιντ Σμιθ, που βρέθηκε εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας ήταν ανένδοτος και παρά την αγόρευση της υπεράσπισης, δήλωσε πως κάθε λεπτό πείθεται όλο και περισσότερο πως πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία. «Ο Πιστόριους σηκώθηκε, φόρεσε τα πόδια του, πήρε το όπλο του και την πυροβόλησε εν ψυχρώ», είπε.

Οι πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση είναι πολλές και κάθε μέρα βγαίνουν και καινούριες. Την Δευτέρα αποκαλύφθηκε πως ο Πιστόριους ήταν υπερβολικά ζηλιάρης και δεν επέτρεπε στην σύντροφό του να φορά τακούνια. Παράλληλα έγινε γνωστό πως πριν από δύο εβδομάδες είχε πυροβολήσει ξανά σε εστιατόριο του Γιοχάνεσμπουργκ. Η Αστυνομία έχει συνθέσει ένα πλάνο με το πώς έγινε η δολοφονία και ερευνά λεπτομέρειες που μπορούν να διαφωτίσουν το τι έχει γίνει. Επίσης ο Τύπος της χώρας ερευνά και αυτός την υπόθεση και αποκάλυψε πως ο Όσκαρ Πιστόριους πριν την δολοφονία είχε καταναλώσει αλκοόλ, είχε πιει απαγορευμένα στεροειδή και έμαθε πως η Ρίβα είχε επικοινωνήσει με τον πρώην της, με τον οποίον ωστόσο διατηρούσε φιλική σχέση. Ο συνδυασμός αυτός τον έφερε εκτός εαυτού με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο τραγικό περιστατικό. Ο Όσκαρ Πιστόριους ωστόσο παρά τα παραπάνω δεδομένα εξακολουθεί να δηλώνει αθώος.Υποστήριξε μάλιστα, ότι οι τέσσερις σφαίρες του είχαν στόχο έναν ληστή. Νόμιζε ότι κάποιος είχε παραβιάσει το σπίτι του. Ωστόσο η εκδοχή αυτή δεν έπεισε τον Εισαγγελέα, ο οποίος τελικά του απήγγειλε κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, τονίζοντας ότι «η προμελέτη δεν χρειάζεται ούτε ημέρες ούτε μήνες».

Ο παραολυμπινίκης από την πλευρά του, μέσω του δικηγόρου του, μετά την απαγγελία των κατηγοριών, τόνισε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς θα μπορούσε να κατηγορηθώ για φόνο, πόσο μάλλον για φόνο εκ προμελέτης, αφού δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τη σύντροφό μου, Ρίβα Στέενκαμπ. «Πιστεύω ότι το νομικό σύστημα της Νότιας Αφρικής θα αποδείξει ότι δεν δολοφόνησα τη Ρίβα. Προσπάθησα να τη σώσω, αλλά πέθανε στα χέρια μου. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο πόνο προκάλεσα», είπε. Στην ίδια ανακοίνωση – δήλωση, αναφέρεται ότι ήταν «βαθιά ερωτευμένος» και ότι είχε αγοράσει για εκείνη ένα δώρο, ώστε να της το δώσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή την ημέρα της δολοφονίας της. Επίσης, στην ίδια δήλωση μιλάει και για το περίστροφο, με το οποίο έριξε τέσσερις σφαίρες. Το δικαιολόγησε, λέγοντας ότι το είχε πάντα κάτω από το μαξιλάρι του, αφού πριν από καιρό είχε πέσει θύμα επίθεσης. Την ίδια ώρα που του απαγγέλονταν οι κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρετούσαν την Ρίβα Στέενκαμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα