Επιμόρφωση Ελλήνων ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Γερμανία σε πιλοτικά προγράμματα εκπαίδευσης – κατάρτισης

17:46 29/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την επιμόρφωση Ελλήνων ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Γερμανία, μέσα από την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων στη βάση του δυαδικού γερμανικού μοντέλου επαγγελματικής κατάρτισης και στον τομέα του τουρισμού, προανήγγειλε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας,

και εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Ο κ. Φούχτελ είπε ότι στη Γερμανία υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις σε σχολές μαθητείας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από νέους από Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, οι οποίοι θα αμείβονται με κάποιο ποσό που δεν διευκρίνισε, και ταυτόχρονα θα μπορούν να μάθουν τη γλώσσα είτε εκεί, είτε στη χώρα τους.

Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης ότι η ΕΕ από το 2014 θα διαθέτει κονδύλια ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας και συμπλήρωσε ότι μέρος αυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αξιοποιηθεί το γερμανικό δυαδικό σύστημα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης, όπως αυτό που περιέγραψε στον τομέα του τουρισμού.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Γερμανός Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη. Γούλφγκανγκ Χέσλερ Ομπερμάιερ, ο οποίος αφού ενημέρωσε για τη δημιουργία, εδώ και 2,5 χρόνια, στη Θεσσαλονίκη, επιτροπής επαγγελματικής κατάρτισης, μοιράστηκε τη δική του εμπειρία από τη συμμετοχή στο δυαδικό γερμανικό σύστημα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα