Επισκέψεις Υπουργού Γεωργίας σε Σουηδία και Δανία για θέματα ΕΕ

12:42 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη Στοκχόλμη μεταβαίνει την Κυριακή ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης για συνάντηση με το Σουηδό Υπουργό Γεωργίας Eskil Erlandsson κατά την οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι θέσεις των δύο χωρών σχετικά με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Επίσης, ο κ. Αλετράρης θα ενημερώσει τον ομόλογό του για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας όσον αφορά τα θέματα που θα χειριστεί η Κύπρος και στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην προώθηση των διαφόρων θεμάτων του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, εν όψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012.

Από τη Σουηδία ο κ. Αλετράρης θα μεταβεί στις 17 Απριλίου στη Δανία για να συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Απριλίου.

Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο αφορούν τις διαδικασίες και τις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο ΕΕ προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Αειφόρο Ανάπτυξη – Ρίο+20 που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου.

Επίσης, θα συζητηθεί το σύστημα εμπορίας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που αφορά τον περιορισμό των κλιματικών αλλαγών.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου θα διεξαχθεί συζήτηση για το υπό διαμόρφωση νέο 7ο Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον, όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία και της εφαρμογής του περιβαλλοντικού κεκτημένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα