Επίσκεψη Αμερικανού Πρέσβη στο Ινστιτούτο Κύπρου

18:28 23/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις προοπτικές ενίσχυσης των υφιστάμενων συνεργασιών μεταξύ του Ινστιτούτου Κύπρου και αμερικανικών ιδρυμάτων, συζήτησε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Κώστας Παπανικόλας με τον Αμερικανό Πρέσβη John Koenig, και τη συμμετοχή ακαδημαϊκού προσωπικού του Ινστιτούτου και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων.

Ανακοίνωση

του Ινστιτούτου αναφέρει ότι στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με την πορεία στρατηγικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Κύπρου και για τα μέχρι στιγμής αξιόλογα επιτεύγματα του.

Παρουσιάστηκαν οι σημαντικές επιτυχίες του Ιδρύματος στους τομείς της Ηλιακής Ενέργειας και Αφαλάτωσης, Κλιματικής Αλλαγής, και Μελέτης και Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι οποίες αναδεικνύουν τον περιφερειακό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και το καθιερώνουν ως επιστημονικό κέντρο αριστείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εκτεταμένες υφιστάμενες συνεργασίες μεταξύ του Ινστιτούτου Κύπρου και κορυφαίων Αμερικανικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στον τεχνολογικό και επιστημονικό τομέα.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτου Κύπρου έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίας με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Επίσης έχει συνάψει συμφωνίες με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα που προβλέπουν μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση κοινών ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση συνεδριών και σεμιναρίων, καθώς και ανταλλαγές φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των υφιστάμενων συνεργασιών και την ανάπτυξη νέων, σε εστιασμένες περιοχές περιφερειακού ενδιαφέροντος. Της ενημέρωσης προηγήθηκε ξενάγηση από τον Καθηγητή Manfred Lange στα ερευνητικά εργαστήρια του Ινστιτούτου, όπου το επιστημονικό προσωπικό παρουσίασε στον κ. Koenig κάποια από τα ερευνητικά προγράμματα του ιδρύματος.

Οπως αναφέρεται, κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι ήδη υπάρχουσες σημαντικές συνεργασίες μεταξύ του Ινστιτούτου Κύπρου και Αμερικανικών ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν περαιτέρω. Πεποίθηση και των δύο πλευρών είναι ότι μέσω στενότερης και αποτελεσματικής επιστημονικής συνεργασίας, μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις με στόχο την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων.

Τον Πρέσβη συνόδευαν, η κ. Karen Enstrom Περιφερειακός Αξιωματούχος για θέματα Ενέργειας, ο κ. Keith Peterson Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, η κ. Andrea Sosana Donally Οικονομικός Λειτουργός και ο κ. Γιώργος Δημητρίου Οικονομικός Λειτουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα