Επίσκεψη εργασίας στη Φιλανδία πραγματοποιεί ο ΥΠΑΜ

15:57 5/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα άμυνας στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης με το Φιλανδό ομόλογό του Stefan Wallin και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυνας του φιλανδικού Κοινοβουλίου Jussi Niinisto, στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τις συναντήσεις ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις που διαπιστώθηκε ότι είναι εξαιρετικές και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ιδιαίτερα στον τομέα της Ασφάλειας και της Αμυνας,

καθώς και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης.

Ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Φιλανδία, τόνισε τη βούληση και την ετοιμότητα της Κύπρου να συνεργαστεί στο πνεύμα συναίνεσης με τους εταίρους, καθώς και με τα υπό ένταξη κράτη συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και ότι η μη ανταπόκριση της Τουρκίας δεν θα είναι πρόβλημα για την Κύπρο, αλλά πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η θέση αυτή χαρακτηρίζεται από τους εταίρους ως υπεύθυνη τοποθέτηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ που σέβεται και λειτουργεί σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις του κυπριακού προβλήματος καθώς και στην κυπριακή ΑΟΖ, με έμφαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την άσκηση τους με πλήρη συμμόρφωση στο διεθνές δίκαιο.

Οι Φιλανδοί επίσημοι επέδειξαν κατανόηση στις κυπριακές θέσεις και δήλωσαν ετοιμότητα για συνεργασία με την Κυπριακή Προεδρία προς όφελος των στόχων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα