Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ Ν.Αναστασιάδη στη Μόσχα

18:03 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε δείπνο, που παραθέτει ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν, στο «φίλο του», όπως τον χαρακτήρισε, Νίκο Αναστασιάδη, παρακάθησε το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Ο κ. Αναστασιάδης έγινε νωρίτερα σήμερα δεκτός από τον Μπαρίς Γκριζλόφ, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», με τον οποίον συμφώνησαν τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο κομμάτων και την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας. Η απόφαση εγκρίθηκε αυθημερόν από τα αντίστοιχα όργανα της «Ενιαίας

Ρωσίας» και η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σε επόμενο ταξίδι του κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα, πιθανώς εντός του Νοεμβρίου, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πηγές στο περιβάλλον του Προεδρικού υποψηφίου.

Από την πλευρά του κ. Γκριζλόφ υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η στρατηγική σχέση του ΔΗΣΥ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον ουσιαστικό ρόλο, που διαδραματίζει για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ. Με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συνδέεται και το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας «Ενιαία Ρωσία».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε κατά τις επαφές του ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Κύπρου είναι ύψιστης σημασίας και ότι η Κύπρος πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εξωτερική πολιτική με ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων Μόσχας και Λευκωσίας.

Το ταξίδι του Ν.Αναστασιάδη εντάσσεται σύμφωνα με τους επιτελείς του «στα πλαίσια των επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και χώρες, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις υποθέσεις της Κύπρου» και φυσικά οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε ό,τι αφορά τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα