Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 1/5/2012

10:22 1/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δηλώσεις χθες του απερχόμενου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη στη Βουλή κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης μεταξύ άλλων δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Τουρκία και το Κυπριακό, η αντίδραση της Κομισιόν στην έκδοση εκ μέρους της Τουρκίας αδειών εντός κυπριακής ΑΟΖ, οι διαβουλεύσεις του ενδιάμεσου χώρου για τις Προεδρικές

και η Εργατική Πρωτομαγιά.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για την κρίση» προβάλλει τις δηλώσεις του απερχόμενου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας χθες στη Βουλή ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου ή για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, φιλοξενώντας και απάντηση της Κυβέρνησης ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης προσπαθεί να φορτώσει σ’ αυτήν τις ευθύνες του. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει την τριαντάχρονη επέτειό της γράφοντας ότι στη σημερινή έκδοσή της συμπεριλαμβάνεται ειδική επετειακή έκδοση «για τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών καθημερινής δημοσιογραφικής μάχης». Αλλού επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ΕΥΡΩΚΟ θέτει στο τραπέζι διαβουλεύσεων του ενδιάμεσου χώρου θέμα διατύπωσης του όρου ‘Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία’.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Εριξε κεραυνούς κατά Χριστόφια και Σταυράκη» γράφει επίσης για τις δηλώσεις του Αθανάσιου Ορφανίδη χθες στη Βουλή, αναφέροντας ότι άφησε αιχμές κατά Χριστόφια – Σταυράκη για χειρισμούς που οδήγησαν την οικονομία «σε αρνητικό φαύλο κύκλο σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα να διακυβεύεται η εθνική μας υπόσταση», ενώ προβάλλει και την απάντηση της Κυβέρνησης ότι είναι εξωφρενικό ο υπεύθυνος για την εποπτεία των τραπεζών να αναζητεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευθύνες. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι έχουν πρωτιά οι Κύπριες στις καισαρικές τομές. Αλλού γράφει ότι μετά την απάτη που αποκαλύφθηκε στον Ιππόδρομο θα γίνεται μόνιμος έλεγχος της ταυτότητας των ίππων που διαγωνίζονται σε κάθε ιπποδρομία.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Καλύπτει την Αγκυρα η ΕΕ» γράφει ότι ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Στέφαν Φούλε απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας για το θέμα της έκδοσης αδειών έρευνας υδρογονανθράκων εκ μέρους της Τουρκίας μεταξύ Ρόδου και νοτιοδυτικής Κύπρου δήλωσε ότι «η Κομισιόν καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από την Κύπρο». Αλλού γράφει ότι λουκέτο σε κακόφημα οικήματα και στρατηγεία χούλιγκαν σκοπεύει να βάλει η Αστυνομία σε έφοδο «σκούπα» που θα διενεργήσει. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι γέμισε κατασκοπευτικά το FYR Λευκωσίας λόγω πτήσεων από τις ΗΠΑ εν αναμονή των εξελίξεων σε Ιράν και Συρία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δεν μας λυγίζουν οι τουρκικές απειλές» αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος καλεί την Τουρκία ν‘αλλάξει ρότα και να βοηθήσει στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατ

Keywords
Τυχαία Θέματα