Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 20/10/2011

09:05 20/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ στο στρατιωτικό τομέα, η απογοήτευση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις χθεσινές συνομιλίες για το Κυπριακό με τον Ερογλου, η στήριξη Μάρτιν Σουλτς προς τον Πρόεδρο Χριστόφια αναφορικά με το τραγικό συμβάν στο Μαρί, η στρατηγική για το φυσικό αέριο, η εξέλιξη με τα ανευρεθέντα βλήματα στο πεδίο βολής Καλού Χωριού και η ανακάλυψη σόγιας, μολυσμένης με σαλμονέλα, που προοριζόταν για ζωοτροφές, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια»,

στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξαφάνισαν μυστηριωδώς τα βλήματα», γράφει πως τα δύο μη εκραγέντα βλήματα στο πεδίο βολής Καλού Χωριού Λάρνακας, που παρουσίασε χθες η εφημερίδα, έκαναν «φτερά» πριν φτάσει στο χώρο η Αστυνομία.
Αλλού αναφέρει πως ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Σαρρής οδηγείται σήμερα και πάλι ενώπιον «δικαστηρίου» στα κατεχόμενα, ενώ προστίθεται ότι το θέμα της κράτησής του απασχολεί την Κομισιόν.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Σόγια με σαλμονέλα σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες», αναφέρει πως μεγάλες ποσότητες μολυσμένης με σαλμονέλα σόγιας, που προοριζόταν για ζωοτροφή, διοχετεύτηκε σε αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες της Κύπρου, θέτοντας σε συναγερμό το Τμήμα Γεωργίας. Αλλού αναφέρει πως οι Τούρκοι τορπιλίζουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος μετά τη χθεσινή συνάντηση των δυο ηγετών.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον κύριο τίτλο «Πολεμικά Ισραήλ στην Κύπρο», αναφέρει πως Ισραήλ και Κύπρος μαζί αναμένεται να στείλουν έντονα μηνύματα προς την Τουρκία στις επόμενες ημέρες, περιλαμβανομένης και συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα. Αλλού αναφέρει πως μεγάλες καταθέσεις και πολλοί τίτλοι ακίνητης περιουσίας βρέθηκαν στην κατοχή γνωστού προσώπου, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από την Αστυνομία.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Ο Μ. Σουλτς υπερασπίζεται τον Πρόεδρο Χριστόφια», αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίρριψη προσωπικών ευθυνών στον Πρόεδρο Χριστόφια για το τραγικό ατύχημα στο Μαρί. Αλλού σημειώνει πως οι έρευνες για το «φακελάκι» είναι σε καλό δρόμο, καθώς στοιχεία και καταγγελίες πολιτών για χρηματισμό γιατρών του δημοσίου βρίσκονται ενώπιον του Υπουργού Υγείας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έχει καθυστερήσει η στρατηγική για το πετρέλαιο και το αέριο» αναφέρεται σε προειδοποιήσεις ειδικών ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με ένα σχέδιο για τη διαχείριση των εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αν δεν θέλει να καταλήξει σε φαινόμενα διαφθοράς και πληθωρισμού άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών.
Αλλού αναφέρεται στις προσπάθειες εξεύρεσης αρχαίων νομισμάτων από ληστές σε αρχαιολογικό χώρο δίπλα στη βυζαντινή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κοφίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα