Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 22/10/2011

11:05 22/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ενόψει της νέας συνάντησης στη Νέα Υόρκη στις 30 και 31 Οκτωβρίου, δεσπόζει των σημερινών πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στα πρώτα σχόλια του πρώην Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σε σχέση με την κράτησή του στα κατεχόμενα, τον καθορισμό της ημέρας επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα της ”Noble”, καθώς και τον μεγάλο αριθμό μεθυσμένων οδηγών που συλλαμβάνονται από την Αστυνομία κάθε Σαββατοκύριακο.

Η ”Αλήθεια”,

στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Χωρίς πυξίδα στη Νέα Υόρκη”, αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ζοφερή εικόνα στο τραπέζι περιέγραψε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση με τον Μπαν Γκι Μουν, και ότι με καμία σύγκλιση στις βασικές πτυχές έκλεισε χθες ο γύρος των εντατικών συνομιλιών. Αλλού αναφέρεται σε αίτημα του Υπουργείου Εργασίας για αποδέσμευση κονδυλίου 1,47 εκατομμυρίων ευρώ για τον Σεπτέμβριο για να διατεθεί σε 1.323 περιπτώσεις αλλοδαπών.

”Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Ηταν όλα στημένα”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι δύο ημέρες μετά την απελευθέρωσή του, ο κ. Σαρρής, ο οποίος κρατείτο από την περασμένη Παρασκευή στα κρατητήρια των κατεχομένων, σε δηλώσεις του στην ”Σ” μίλησε για ”στημένη” εκστρατεία διαπόμπευσής του. Αλλού γράφει ότι οι γονείς Τ/κ μαθητών στην Αγγλική Σχολή επιχειρούν να ιδρύσουν τον δικό τους σύνδεσμο γονέων, με την ανοχή ενός μικρού αριθμού γονέων Ε/κ μαθητών, ”οι οποίοι φέρονται να υποκινούνται από το κυβερνών κόμμα”.

Κάτω από τον τίτλο ”Μόνος στη Νέα Υόρκη”, ”Ο Φιλελεύθερος” αναφέρεται στο κύριο του θέμα στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας μεταβαίνει στη συνάντηση της Νέας Υόρκης χωρίς τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Προσθέτει ότι στη συνεδρία υπήρξαν επικρίσεις για το γεγονός ότι τα κόμματα παρέμειναν στο σκοτάδι για μήνες σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα της ”Noble” έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Εμμονή στις αρχές”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι αποφασιστικός και κατηγορηματικός παρουσιάσθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι θα πάει στη Νέα Υόρκη και θα υπερασπιστεί τις θέσεις αρχών της ε/κ πλευράς μέχρι τέλους και θα αντιμετωπίσει με το ίδιο σθένος τις όποιες μεθοδεύσεις από τουρκικής πλευράς. Αλλού γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις παραμένει εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ενώ άλλα δύο ερευνητικά σκάφη βρίσκονται νότια της Κύπρου.

Η αγγλόγλωσση ”Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Συλλάβαμε 7.000 μεθυσμένους οδηγούς”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι στους 150 ανέρχεται ο αριθμός των μεθυσμένων οδηγών που συλλαμβάνει η Αστυνομία κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ, με το τέλος του έτους να προσεγγίζει, έχουν κατηγορηθεί συνολικά 7.000 οδηγο

Keywords
Τυχαία Θέματα