Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 24/06/2012

10:02 24/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το άγριο φονικό πέντε φρουρών ασφαλείας επιχειρηματία στην Αγία Νάπα το οποίο συνδέεται με πόλεμο φατριών του υποκόσμου κυριαρχεί στο σύνολο σχεδόν των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής. Προβάλλονται επίσης σε κύρια θέματα τηλεγράφημα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Τούρκου αξιωματούχου με τον Νίκο Αναστασιάδη μετά το δημοψήφισμα

με στόχο, όπως αναφέρεται, τη διατήρηση της «καλής εικόνας» της Αγκυρας στο Κυπριακό, οι ζυμώσεις στην οικονομία που σχετίζονται με την ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό και οι προεκλογικές συνεργασίες των κομμάτων μετά και την πρόταση του ΑΚΕΛ για υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά.

Με τίτλο «Εκτέλεσαν 5 για τον έλεγχο της νύχτας» η εφημερίδα «Αλήθεια» αναφέρεται στο κύριο θέμα της στο πενταπλό φονικό που έγινε τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα με θύματα φρουρούς ασφαλείας γνωστού επιχειρηματία. Γράφει, επίσης, ότι ο Νεοκλής Συλικιώτης και ο Μιχάλης Σαρρής, συζητούν στο Πεκίνο την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας , αλλά και μεγάλο δάνειο για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου . Αλλού, η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος δηλώνει ότι Χριστόφιας και ΑΚΕΛ έφεραν μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Υπό τον κύριο τίτλο «Πόλεμος φατριών και πέντε νεκροί στην Αγία Νάπα» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της «Η Σημερινή» η οποία γράφει ότι τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι που εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας γνωστού επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου είναι τα θύματα πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας. Γράφει, επίσης, ότι «όλα για όλα» τα παίζει η Κυβέρνηση, ώστε να πετύχει την εξασφάλιση δανείου και να αποφύγει την ένταξη της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, αφού εν αναμονή απάντησης από τη Ρωσία ο Υπουργός Εμπορίου βρίσκεται στην Κίνα με στόχο τη σύναψη δανείου. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι την ώρα που στο ΑΚΕΛ δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν προς τις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Σταύρο Μαλά, στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, δεν αποκλείουν πιθανή αναδίπλωση του κυβερνώντος κόμματος με πρόσχημα…εξελίξεις στο Κυπριακό, ώστε να επαναφέρει στο προσκήνιο ενδεχόμενη υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Γκαγκστερική εκτέλεση για 5» γράφει ότι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας όπως και ατόμων που ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό τζόγο ανά το παγκύπριο αναζητεί η Αστυνομία την άκρη του νήματος για την αριστοτεχνικά στημένη ενέδρα στην Αγία Νάπα, που οδήγησε στο θάνατο τέσσερις φρουρούς ασφαλείας νυχτερινού κέντρου και ένα φίλο τους . Γράφει, επίσης, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν τελικά τη νύφη για τις σπατάλες στα νοσοκομεία, αφού οι αυξήσεις των τελών επηρεάζουν όλες τις ομάδες, ακόμα και τους δικαιούχους δωρεάν περίθαλψης και τους συνταξιούχους. Αλλού, η εφημερίδα σκιαγραφεί το πολιτικό DNA του Σταύρου Μαλά, τις σχέσεις του με τον Μακάριο, τον Βασιλείου, το σταθμό του στους ΕΔΗ, στο ψηφοδέλτιο των νέων δυνάμεων και την κατάληξη στο Υπουργικό Χριστόφια .

Στο κύριο

Keywords
Τυχαία Θέματα