Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 6/5/2012

09:54 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις σήμερα σε Ελλάδα και Γαλλία, καθώς και οι διεργασίες στην Κύπρο για τις Προεδρικές εκλογές του 2013 κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου. Φιλοξενούνται επίσης διάφορες συνεντεύξεις πολιτικών, αλλά και του νέου ΥΠΟΙΚ για την κατάσταση στην οικονομία.

Η ”Αλήθεια”, υπό

τον τίτλο ”Σούπερ Κυριακή για την ευρωζώνη”, αναφέρεται στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις σήμερα σε Ελλάδα και Γαλλία. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, που λέει ότι στο τραπέζι των διεργασιών των κομμάτων του κεντρώου χώρου βρίσκονται τα ονόματα και των αρχηγών τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε οδοιπορικό της «Αλήθειας» στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στον Αγιο Ιλαρίωνα, την Κερύνεια, τη Σαλαμίνα και την Αμμόχωστο.

”Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Το μέλλον τους στα χέρια τους…”, αναφέρεται στις εκλογές στην Ελλάδα ενώ γράφει και για τις εκλογές στην Γαλλία χαρακτηρίζοντάς τες εκλογές – σταθμό, σημειώνοντας πως ο Ολάντ ”απειλεί” άμεσα τον Σαρκοζί. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του υποψηφίου Προέδρου, Γιώργου Λιλλήκα που μιλά, μεταξύ άλλων, για διαπραγμάτευση του Κυπριακού από μηδενική βάση.

”Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Στα βαθιά για κοινό υποψήφιο”, γράφει για μηνύματα προς τη δηκοϊκή ηγεσία ενόψει Προεδρικών και πως ο Μάρκος Κυπριανού προειδοποιεί ότι δεν γίνεται δεκτός ΑΚΕΛικός υποψήφιος. Σε άλλο θέμα γράφει για ”επιδημία” λουκέτου που εξαπλώνεται στη Λεμεσό, ενώ φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ, Βάσου Σιαρλή που λέει ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι για να περιοριστεί το έλλειμμα.

Η ”Χαραυγή”, με κύριο τίτλο ”Ακλόνητο το ΑΚΕΛ”, γράφει ότι ο Αντρος Κυπριανού κάλεσε τους ΑΚΕΛιστές ως μια γροθιά να δικαιώσουν τον τόπο ξεσκεπάζοντας την υποκρισία. Σε άλλο θέμα γράφει για ψήφισμα που επέδωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για την επιστροφή της Αμμοχώστου σε εκδήλωση στο οδόφραγμα Δερύνειας. Γράφει επίσης για ατέλειωτο πανηγύρι στη Λεμεσό με αφορμή την κατάκτηση από την ΑΕΛ του πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ”Η Καθημερινή”, υπό τον τίτλο ”Δέος στην Ελλάδα, αγωνία εδώ”, γράφει ότι θα είναι εφιαλτική για την Κύπρο τυχόν παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, μεσούσης της προσπάθειας για διάσωση των τραπεζών. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για τις Προεδρικές του 2013, Νίκου Αναστασιάδη που προκρίνει συζήτηση από τώρα για το β’ γύρο των εκλογών. Γράφει επίσης ότι για το ΑΚΕΛ είναι δύσκολη η λύση κομματικού υποψηφίου και σχεδιάζει την εξεύρεση προσωπικότητας ευρείας αποδοχής.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ”Η Μάχη”, κάτω από τον τίτλο ”Παρά φύσιν συμμαχία Κεφαλαίου και Αριστεράς», φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Προέδρου Χριστόφια και του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέρασαν 11 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σαμψών ενώ αλλού αναφέρει πως το Ισραήλ μας δίνει δωρεάν σκάφη για τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, αλλά το ΥΠΑΜ θέλει να αγοράσει στην τριπλάσια τιμή.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα ”Sunday Mail”, υπό τον τίτλο ”Υπό απε

Keywords
Τυχαία Θέματα