Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 7/5/2012

08:22 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και οι μεγάλες ανατροπές στο κομματικό σκηνικό είναι το θέμα που κυριαρχεί τη Δευτέρα, στους κύριου τίτλους των κυπριακών εφημερίδων. Ο Τύπος προβάλει επίσης τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία, τις αποκαλύψεις από την Noble για τις ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, τον τραγικό θάνατο 29χρονου Κύπριου

στην Καραϊβική, τις εσωκομματικές διαδικασίες στην ΕΔΕΚ και την ανησυχητική αύξηση των δολοφονιών την τελευταία εβδομάδα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Ελλάδα σε περιπέτεια» γράφει ότι έγινε πολιτικός σεισμός από τις χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα με δραματική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και τον σχηματισμό Κυβέρνησης να βρίσκεται στο αέρα. Αλλού, γράφει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Noble Charles Davidson αποκάλυψε ότι η εταιρεία του ανακάλυψε 35 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου στις ΑΟΖ Κύπρου – Ισραήλ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε αλληλοκατηγορίες Κυβέρνησης –Cyta και αλληλοεπίρριψη ευθυνών λόγω της καταγγελία του συμβολαίου με Ιταλούς για το Lefco.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Ετοιμος για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ο Αντώνης Σαμαράς» γράφει ότι ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα επιφύλαξαν οι χθεσινές εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται σε πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον μεγάλο νικητή των εκλογών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον απίστευτο θάνατο για του 29χρονου Παναγιώτη Βρυωνίδη, ο οποίος ενώ βρισκόταν στην Καραϊβική για μήνα του μέλιτοςυπέστη καρδιακή προσβολή και στη συνέχεια κατέπεσε το νοσοκομειακό αεροσκάφος που τον μετέφερε. Αλλού, γράφει ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος επικράτησε του Κούλλη Μαυρονικόλα στις εσωκομματικές εκλογές στην ΕΔΕΚ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μήνυμα οργής και τιμωρίας» γράφει ότι «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, αφού ο ελληνικός λαός καταδίκασε το διπολισμό, τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, απέρριψε τη διαχείριση που οδήγησε στα μνημόνια και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». Σε άλλο θέμα γράφει ότι «οι ανισότητες που προκύπτουν από τη μη επανεκτίμηση των ακινήτων βγάζουν μάτι, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες μικρών σπιτιών να πληρώνουν περισσότερα αποχετευτικά τέλη από ό,τι πολυτελείς επαύλεις». Αλλού, γράφει ότι ανησυχητική εικόνα δημιούργησαν στην Αστυνομία αλλά και στην κοινωνία οι τέσσερις φόνοι που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εκλογές ανατροπών» γράφει ότι επτακομματική ελληνική Βουλή δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, ενώ τρία κόμματα πάλευαν ως αργά για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο. Αλλού, γράφει ότι η Γαλλία κάνει στροφή στην Αριστερά με τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές . Αναφέρεται ακόμα στο νέο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 51χρονο, ο οποίος μετέβαινε μοτοσικλέτας και παρασύρθηκε από 28χρονο που οδηγούσε ημιφορτηγό και εγκατέλειψε τη σκηνή του ατυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα